Γάζα: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί – Μετά βίας διοχετεύεται η ανθρωπιστική βοήθεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά βίας διοχευτεύται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, προειδοποίησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφιθς, καθώς η διεθνής κοινότητα «αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στα βασικά δικαιώματα της ανθρωπότητας».

Όπως προειδοποίησε, οι «σφοδροί βομβαρισμοί στη Γάζα συνεχίζονται και εντείνονται, ακόμη και σε περιοχές που υποτίθεται ότι είναι πιο ασφαλείς».

Σε ανάρτηση του στο Χ, πρώην Twitter, ο Γκρίφιθς λέει ότι «οι κανόνες του πολέμου είναι σαφείς» ότι οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και να έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους ενημέρωσε ότι βρήκε περισσότερα καύσιμα την Τετάρτη, αλλά προειδοποιεί ότι οι προμήθειες εξαντλούνται στη Γάζα.

Το Ισραήλ συνεχίζει να μπλοκάρει τις παραδόσεις καυσίμων

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισελήνου γνωστοποίησε ότι 12 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφα με την Αίγυπτο την Πέμπτη, μεταφέροντας νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες – αλλά όχι καύσιμα.

Η οργάνωση είπε ότι έχει λάβει 74 φορτηγά από τότε που ξεκίνησαν ξανά οι μεταφορές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας πριν από αρκετές ημέρες.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών τόνισαν ωστόσο ότι εκατοντάδες φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισέρχονταν καθημερινά στη Γάζα πριν από τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι βασικές προμήθειες στάζουν στον θύλακα με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι χρειαζόταν.

Το Ισραήλ συνεχίζει να μπλοκάρει τις παραδόσεις καυσίμων, λέγοντας ότι η Χαμάς θα το χρησιμοποιήσει για στρατιωτική χρήση. 

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση