Γ. Οικονόμου: Κάμερες παντού, καρφιά σε Θεοδωρικάκο, λές και πριν δεν κυβερνούσε ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Γιάννης Οικονόμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπερασπιζόταν με σθένος τον Τάκη Θεοδωρικάκο, πάλαι ποτέ υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση, όμως, άλλαξε και ο Γιάννης Οικονόμου, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, βλέπει στρεβλώσεις και ελλείψεις πετώντας έμμεσα καρφιά στον Θεοδωρικάκο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ πάσχει υπηρεσιακά στο πεδίο και πρέπει να ενισχυθεί. «Θα το κάνουμε εντατικοποιώντας την αστυνόμευση, με περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές, τακτικότερες περιπολίες και στην Αθήνα και αλλού», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας για πολλοστή φορά ότι θα επιστρέψουν στη δράση όσοι αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίας. 

Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι στατιστικά «οι επιδόσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της ελληνικής Πολιτείας, απέναντι στην υψηλή εγκληματικότητα, θα έλεγα πως είναι καλή. Πολύ καλύτερη και από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους». 

Δήλωση- παρωδία, εκτός εάν ο Γιάννης Οικονόμου θεωρεί ότι δεν ανήκει στην κατηγορία της «υψηλής εγκληματικότητας», το φονικό ξεκαθάρισμα των ανθρώπων της νύχτας, μέρα-μεσημέρι στις γειτονιές του λεκανοπεδίου. 

Κάμερες παντού

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την αστυνόμευση συνοψίζεται στο σύνθημα «κάμερες παντού». Όπως είπε ο Οικονόμου, θα υπάρξει «πολύ μεγάλη αύξηση των εποπτικών μέσων».

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με δεδομένο το μέγα σκάνδαλο υποκλοπών με την παρακολούθηση, μέσω ΕΥΠ και Predator, υπουργών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, προκάλεσε περίεργους συνειρμούς με τον Γιάννη Οικονόμου να νοιώσει την ανάγκη να τοποθετηθεί.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Τελεία, παύλα, παράγραφος. Μέσα σε αυτά τα όρια θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία απέναντι στην εγκληματικότητα, όχι απέναντι στους ανθρώπους», υποστήριξε ο Οικονόμου.

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφία: screenshot / ANT1

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...
Διαφήμιση