Γ. Λούλης: Απομακρύνεται καταλυτικά η προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Τα ρήγματα στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη απομακρύνουν καταλυτικά την προοπτική αυτοδυναμίας», αναφέρει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιάννης Λούλης με τίτλο: «Μετά τα Τέμπη: Η νέα πολιτική πραγματικότητα».

Ο γνωστός επικοινωνιολόγος, διδάκτωρ του Κέμπριτζ και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, με πιο πρόσφατο το «Η τοξική εποχή μας» (εκδόσεις Καστανιώτη, 2022), χαρακτηρίζει ως «αυτοκαταστροφικό» το μήνυμα του πρωθυπουργού για «ανθρώπινο λάθος» στα Τέμπη και σημειώνει, επίσης, ότι «όταν πλέον μιλά εκτός χειρόγραφου, φαίνεται να διολισθαίνει σε γκάφες, όπως εκείνη που αναφέρθηκε στους θανάτους των επιβατών ως θυσία».

Αναλυτικά:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τραγωδία την κεραυνοβόλησαν. Κυριολεκτικά. Πέρα από τα φαινόμενα απίστευτης προχειρότητας και χάους στη λειτουργία των μηχανισμών προστασίας, το μέγιστο φραστικό ατόπημα προήλθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Έτσι, με ηγετικό ύφος, θα απέδιδε την καταστροφή «σε ανθρώπινο λάθος» (!). Τούτο ολιγόλογο αυτοκαταστροφικό μήνυμα του! Πώς το σκέφτηκε; Ποιος τον συμβούλεψε; Με το άκουσμα της αποστροφής αυτής ήταν ξεκάθαρο πως ήταν ό,τι πιο εξοργιστικό μπορούσε να ειπωθεί. Οι δομές προστασίας του δυστυχήματος είχαν άλλωστε στην πράξη εξαϋλωθεί. Και μαζί τους εξατμίστηκε και η επικοινωνία!

Η δημοσκοπική εικόνα που κατέγραψε η MRB τι δείχνει πλέον; Μια νέα πραγματικότητα μετά τα Τέμπη! Η «μεγάλη εικόνα» έχει μετακινηθεί σαν από σεισμό. Η οργή βρίσκεται στο 63,4% από το 41,7% του Οκτωβρίου. Στην πρόθεση ψήφου, τον Ιανουάριο η διαφορά υπέρ της ΝΔ ήταν 5.9%, ενώ τώρα βυθίστηκε στο 2,9%. Όσοι θέλουν η ΝΔ να επικρατήσει στις εκλογές υποχώρησαν από το 30,2% στο 27,4%. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%. Πολύ σημαντικό εύρημα είναι ότι το 39% ενοχλείται από την προοπτική εκλογικής νίκης της ΝΔ, ενώ λιγότεροι (31,7%) ενοχλούνται από μία τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ! Κρισιμότατος δείκτης είναι και ο εξής: Ενώ ο Μητσοτάκης υπερτερούσε με διαφορά ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Τσίπρα, τώρα βρίσκεται στο 33,8%. Με τον Τσίπρα σε μικρότερη απόσταση, με 29,3%. Όλα αυτά βεβαίως πιστοποιούν ότι το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται σταδιακά, χωρίς να έχει ανατραπεί πλήρως.

Για τον Μητσοτάκη, πάντως, τα ρήγματα στην εικόνα του απομακρύνουν καταλυτικά την προοπτική αυτοδυναμίας. Επίσης όταν πλέον μιλά εκτός χειρόγραφου, φαίνεται να διολισθαίνει σε γκάφες, όπως εκείνη που αναφέρθηκε στους θανάτους των επιβατών ως θυσία»!

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση