Γ. Γεροτζιάφας: Παντού υποχρεωτικά μάσκα – Η Ελλάδα δεν είναι ίδια με άλλες χώρες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να φορούν όλοι υποχρεωτικά (σε κλειστούς χώρους και εξωτερικούς με μεγάλο συνωστισμό) μάσκα συστήνει ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο καθηγητής Αιματολογίας και διευθυντής του Research Group Cancer-Hemostasis-Angiogenesis INSERM U-938, Sorbonne University απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς «αλλά» στο ερώτημα που του θέσαμε, αν επιδρά η μη χρήση μάσκας στην αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και αλλού…

Η λέξη «υποχρεωτική» ετέθη ξεκάθαρα όπως όλα τα λογικά και τα …ευκόλως εννοούμενα. Ίσως οι κυβερνώντες την Ευρώπη να επιθυμούν τουριστική κίνηση και τόνωση της Οικονομίας, αλλά τα επιστημονική δεδομένα δεν μπορούν να αλλοτριωθούν κατά τη θέλησή τους ενώ -σύμφωνα με τον καθηγητή- η Ελλάδα έπρεπε ούτως ή άλλως να διαχωρίσει τη θέση της…

«Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα είναι σαν τις άλλες χώρες», συνεχίζει ο καθηγητής της Σορβόννης μιλώντας στο iEidiseis.gr… «Όταν το 50% της θνητότητας στην Ελλάδα έγινε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022 ενώ στις άλλες χώρες της ΕΕ ήταν ελάχιστη, αυτό μάς δείχνει πρόβλημα. Επίσης η θνητότητα σε ΜΕΘ στην Ελλάδα κινείται μεταξύ 40% με 50% ενώ στην ΕΕ στο 20%.

Αυτά είναι αποτελέσματα δομικών προβλημάτων που δεν προλαβαίνεις να διορθώσεις τώρα. Άρα για να προστατεύσεις τον πληθυσμό δεν κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι αλλά παίρνεις σωστές πρωτοβουλίες πριν από τους άλλους: Μάσκες και διεύρυνση του εμβολιασμού με 4η δόση»!

Κατά τα άλλα, και κατά άλλους, τα αεροπλάνα έχουν φίλτρα αέρα τύπου HEPA που εμποδίζουν τη διασπορά των ιών, οι ΜΕΘ δεν έχουν ακόμα γεμίσει οπότε η κατάσταση είναι καλή, και ο εμβολιασμός μαζί με τις νοσήσεις COVID-19 έχουν δημιουργήσει μια επαρκή ανοσοποίηση του πληθυσμού οπότε μπορούμε να χαρούμε ανέμελα το ελληνικό καλοκαίρι!

Και για να είμαστε δίκαιοι, όχι μόνο το ελληνικό αλλά και όλων των άλλων χωρών, καθώς η κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας έχει ξεκινήσει από άλλες χώρες και κατέληξε να εφαρμοστεί και στη δική μας!

*Της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Β’ γύρος: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Αχτσιόγλου

*Του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Τέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι τον...

Ραγκούσης: Κατρούγκαλος, Φίλης, Πολάκης υπονόμευσαν τον Τσίπρα – Η ενότητα δεν είναι δεδομένη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λάδι στη φωτιά» της εσωκομματικής πόλωσης βάζει ο Γιάννης Ραγκούσης με...

Η «νέα Ινδία» και ο επικίνδυνος κύριος Μόντι

*Της Μαρίας Δεδούση - Πριν από λίγες ημέρες, οι...
Διαφήμιση