«Φρικάρει» με την απλή αναλογική ο Άδωνις – Εκβιασμός στο ΠΑΣΟΚ, «ή μαζί μας ή τρίτες εκλογές»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διαλαλεί την απέχθειά του για την απλή αναλογική ο υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνει πως «δεν συζητάμε με κανέναν για συγκυβέρνηση πριν το μπόνους» [που ελπίζει να λάβει η ΝΔ αν πάμε σε δεύτερες εκλογές] και επιχειρεί εκβιασμό στο ΠΑΣΟΚ: «ή θα συγκυβερνήσουμε ή θα πάμε σε τρίτες εκλογές».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, βγήκε σήμερα στα κανάλια για να κηρύξει… ανένδοτο στην απλή αναλογική, που πρέπει  να «εξουδετερωθεί» με άκαρπες πρώτες εκλογές, ενώ είπε πως σε περίπτωση που υπάρξουν (δεύτερες) εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία θα στραφεί στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

Ειδικότερα, αφού είπε πως στόχος είναι η αυτοδυναμία, πρόσθεσε πως «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

Έπειτα, μιλώντας στο Attica TV, δήλωσε πως «οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος (…). Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα (…). Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι;».

To παραλήρημα Άδωνι κατά της απλής αναλογικής στο 27ο λεπτό

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει φυσικά την απέχθειά του στην απλή αναλογική που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να εκφραστούν καλύτερα, λέγοντας: «Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία την Ελλάδα και σε τεράστια οικονομική κρίση», πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ξανά: «Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ (…). Άρα, το μόνο κόμμα που αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Λούλης: Απομακρύνεται καταλυτικά η προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ

«Τα ρήγματα στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη απομακρύνουν καταλυτικά...

Ν. Φίλης: Τα παιδιά που οργίζονται σήμερα μπορούν να φέρουν την ελπίδα

Βαρύ το κλίμα φέτος στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα....

«Βουτιά» των μετοχών της Deutsche Bank – Νέα αναταραχή στις αγορές

Νέες ανησυχίες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενέσκηψαν στις αγορές,...

Αλ. Τσίπρας: Ανεπάρκεια και διαφθορά τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης ΝΔ (βίντεο)

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, όπου...
Διαφήμιση