Εξώδικο-πρόκληση της Intellexa στην PEGA

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το Predator και πρόσφατα της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων λόγω μη συνεργασίας κατά τη διαδικασία ελέγχου της, στρέφεται τώρα κατά της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση των υποκλοπών και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης και κατασκοπίας στην Ε.Ε., τη γνωστή PEGA.

Με μια επιστολή- εξώδικο, που έστειλε στην PEGA πριν από λίγες ημέρες, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας αμφισβητεί τη νομιμότητα και το κύρος των ενεργειών της Επιτροπής και επιφυλάσσεται να κινηθεί εναντίον της.

«Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Στέλιος Κούλογλου.

Η μετάφραση του εξωδίκου της Intellexa

Αξιότιμε κύριε,

Ειδοποίηση εκ μέρους της Intellexa S.A.

Σχετικά με το προσχέδιο έκθεσης της επιτροπής PEGA

1. Εγώ, ο υπογράφων Ανδρέας Μήτσαινας, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκδίδω με σεβασμό αυτή την ειδοποίηση σε εσάς, ως Επικεφαλής της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης Pegasus και άλλων αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης (εφεξής Επιτροπή PEGA) εκ μέρους της Intellexa S.A. (GCR No. 154460701000) (εφεξής Intellexa S.A. ή η Εταιρεία) ως νομικός Σύμβουλος της Εταιρείας.

2. Ο σκοπός της παρούσας ειδοποίησης είναι να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα, μου έχει ζητηθεί από την Intellexa S.A. να εξετάσω ορισμένες πτυχές της νομιμότητας και του κύρους των πράξεων της Επιτροπής PEGA σχετικά με την Εταιρεία.

3. Η Εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του κατάλληλου τρόπου δράσης για την αντιμετώπιση των αιτιάσεων της κατά των ανωτέρω ενεργειών καθώς και δημοσίευσης της Επιτροπής PEGA.

4. Τούτων δοθέντων, σας ενημερώνω ότι εντός 21 ημερών, ο πελάτης μου θα επανέλθει με την επίσημη θέση του ή/και τις αιτιάσεις του.
 
Με εκτίμηση,

ANDREAS CH. MITSAINAS

LAW FIRM

VAT NUMBER: 996888870/ D.O.Y: D’ATHENS

5-7 SKOUFA STR – ATHENS – P.C. 10673

TEL. : 210 3610502 & FAX: 210

3643821

e mail: axmOaxmlawiirm.com

►Στις συστάσεις που απηύθυνε η PEGA προς την Ελλάδα διαπιστώνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι χορήγησε άδειες εξαγωγής στην Intellexa για την πώληση του Predator σε απολυταρχικές κυβερνήσεις. «Η εταιρία Intellexa με έδρα την Ελλάδα φέρεται να εξήγαγε τα προϊόντα της στο Μπαγκλαντές, στο Σουδάν, στη Μαδαγασκάρη και τουλάχιστον σε μία αραβική χώρα, ενώ είναι άγνωστο αν έχουν χορηγηθεί άδειες εξαγωγής spyware για όλες αυτές τις χώρας» σημειώνει. 

Το σχόλιο του Στ. Κούλογλου

«Τα μέλη της PEGA ένιωσαν μεγάλη έκπληξη και αμηχανία, διαβάζοντας την επιστολή καθώς είναι πρωτοφανές φαινόμενο μια εταιρεία να αμφισβητεί της νομιμότητα των ενεργειών μιας ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής επιτροπής με πολύ ισχυρή και διευρυμένη εντολή ή, ακόμη περισσότερο, να επιχειρεί να εκφοβισει εμμέσως τα μέλη της.

Η Intellexa, που αρνήθηκε προηγουμένως να συναντήσει την Εξεταστική Επιτροπή, τώρα επικοινωνεί με εξώδικο. Λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές επιχειρεί να ανακόψει την κριτική που διατυπώνεται στο υψηλότερο επίπεδο και να επηρεάσει το περιεχόμενο και την ψήφιση των Εκθέσεων που αναμένουν ότι θα είναι είναι καταπέλτης για τις πολιτικές ευθύνες και τη θεσμική εκτροπή της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ιntellexa, που προστατεύτηκε από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει απόλυτα την άποψη ότι ανταποδίδει τη στήριξη και εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε.  

Aς μην σχολιάσουμε περαιτέρω πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στις Βρυξέλλες ο κακώς εννοούμενος ”επαρχιωτισμός” αυτής της κίνησης, που υπενθυμίζει ότι η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, βρίσκεται στην ίδια “λέσχη” με την Ουγγαρία και την Πολωνία», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Στέλιος Κούλογλου.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση