Ετοιμάζεται να το βάλει στα πόδια από την PEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηκυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρυφτεί και να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) που εξετάζει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο «πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω σε αυτή την ιστορία. Έχει τοποθετηθεί δημόσια». Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι η κλήση του Μητσοτάκη από την PEGA γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, και όχι ουσίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε την εξής ερώτηση: «Πριν από δύο ημέρες, η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στον κ. Παπαδημούλη, με την κατηγορία των fake news, για τη δημοσιοποίηση εγγράφων της Επιτροπής PEGA που θα έρθει τον Νοέμβριο και πως ζητάει την ακρόαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γιάννη Λαβράνου και του Φελίξ Μπίτζιου. Διαψεύδετε ότι ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή;».

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα, η αποδοκιμασία προέρχεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος νομίζω απάντησε στον κ. Παπαδημούλη. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Δεύτερον, δεν είναι γνωστό στην ελληνική πλευρά κάποιο επίσημο αίτημα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μέχρι πριν ξεκινήσει το σημερινό briefing. Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συνδράμει στην ενημέρωση αξιωματούχων Ευρωπαίων, που ψάχνουν το θέμα των παράνομων λογισμικών. Το κάναμε και πριν από ένα μήνα, όταν οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενημέρωσαν, κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ό,τι μας ζητηθεί, που να είναι προς την κατεύθυνση της ουσίας, δεν θα το αρνηθούμε. Ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω σε αυτή την ιστορία. Έχει τοποθετηθεί δημόσια».

Νάσος Ηλιόπουλος: Η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών θα αποτύχει

Τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκάλεσαν την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος ξεκαθάρισε πως «ό,τι κι αν κάνει ο κ. Μητσοτάκης η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών θα αποτύχει».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε πως «κατανοούμε την αμηχανία της κυβέρνησης και την απόπειρα του πρωθυπουργού να προκαταλάβει την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις, ώστε να μην συναντήσει την αποστολή της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Εξεταστική PEGA προτίθεται να καλέσει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών. Αυτούς δηλαδή που η κυβέρνηση απέκλεισε από την Εξεταστική της Βουλής, μετατρέποντάς την σε παρωδία».

«Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον αν θα συναντήσει την Επιτροπή όταν προσκληθεί ή θα υπεκφύγει για μια ακόμη φορά προκειμένου να αρνηθεί τις απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα που αποφεύγει επί μήνες να δώσει στον ελληνικό λαό και στα θύματα των υποκλοπών.

Ο κ. Μητσοτάκη να είναι σίγουρος πως ό,τι και αν κάνει η προσπάθεια συγκάλυψης θα αποτύχει, οι απαντήσεις θα δοθούν» κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Γιώργος Σιακαντάρης στηρίζει τη Νέα Αριστερά

Η «συγγνώμη» στον Χαρίτση γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί...

Διονύσης Τεμπονέρας: Ξεκινά η εξαήμερη σκλαβιά

Η εργασία επτά ημέρες την εβδομάδα έρχεται όλο και πιο κοντά....
Διαφήμιση