Ερυθρά Θάλασσα: Έξι πύραυλοι των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι παραστρατιωτικοί Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εκτόξευσαν χθες Τρίτη έξι βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας από περιοχές της Υεμένης που ελέγχουν προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Τρεις από αυτούς τους πυραύλους είχαν στόχο το MV Star Nasia, ένα ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, που διέσχιζε τον Κόλπο του Άντεν.

Το πλήρωμα ανέφερε ότι υπήρξε έκρηξη κοντά στο πλοίο, προκαλώντας μικρές ζημιές, αλλά κανέναν τραυματισμό. Ένας δεύτερος πύραυλος έπεσε στο νερό χωρίς να επηρεάσει το πλοίο, ενώ ένας τρίτος πύραυλος καταρρίφθηκε από το USS Laboon (DDG 58), όπως αναφέρθηκε.

Οι υπόλοιποι τρεις πυραύλοι εκτοξεύθηκαν πιθανώς εναντίον του MV Morning Tide, ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο υπό σημαία νήσων Μπαρμπάντος, καθώς κινούνταν στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Ωστόσο, οι πυραύλοι έπεσαν στο νερό χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CENTCOM.

Το σιιτικό ένοπλο κίνημα Ανσάρ Αλά, γνωστό ως Χούθι, εξαπολύει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που σχετίζονται με το Ισραήλ για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία και υφίσταται βομβαρδισμούς από το Ισραήλ εδώ και τέσσερις μήνες.

Παρά τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Υεμένη και στα ανοικτά της περιοχής για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones και πυραύλους.

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...
Διαφήμιση