Επικίνδυνη κυβέρνηση: Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Ευαγγελισμός»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι εικόνες από την εφημερία του «Γ. Γεννηματάς», που είχαν δει το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν σοκάρει. Θύμιζαν περισσότερο συνθήκη πολέμου, παρά νοσοκομείο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου επέλεξαν να συκοφαντήσουν και να επιτεθούν στους ασθενείς, αντί να βρουν λύση στο πρόβλημα των Επειγόντων. Η διοίκηση του «Γ. Γεννηματάς» ισχυρίστηκε ότι οι εικόνες αποτύπωναν… στιγμές και όχι τη γενική κατάσταση, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι οι ασθενείς πήγαν… μαζεμένοι.

Αναπόφευκτα, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά μοιάζει χειρότερη. Αυτό μαρτυρούν οι νέες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη γενική εφημερία της Πέμπτης. Ασθενείς πάνω σε φορεία στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Οι νέες φωτογραφίες επιβεβαιώνουν αυτό που υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ γενικά, αλλά και ειδικότερα οι εργαζόμενοι του «Γ. Γεννηματάς». «Ολόκληρες οι βάρδιές μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλίουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους» σημείωναν, απαντώντας στη διοίκηση και στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι υπογράμμιζαν ότι ο υπουργός Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου και η 1η ΥΠΕ βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά. «Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή ούτε προωθούνται αμέσως στον χώρο του ΤΕΠ, γιατί πολύ απλά δεν χωράνε. Ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού» τόνιζαν 91 εργαζόμενοι, που έχουν και τη στήριξη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ίδια κατάσταση και στον «Ευαγγελισμό»

Εικόνες αθλιότητας, που θυμίζουν σκηνικό «πολέμου», είναι και από την χθεσινοβραδινή εφημερία του «Ευαγγελισμού».

Οι φωτογραφίες με τους ασθενείς να είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο σε φορεία και σε ράντζα στα Επείγοντα, αποτυπώνουν την «κανονικότητα» που επικρατεί σε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με δεκάδες κενά προσωπικού, που εφημερεύει σχεδόν καθημερινά σε γενική και πρωινή εφημερία. 

Ανάλογο σκηνικό επικρατεί στις εφημερίες πολλών νοσοκομείων, όπως έχει αναδείξει το 902.gr επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται για «μεμονωμένα» φαινόμενα αλλά για καθημερινή πραγματικότητα στο διαλυμένο και εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας.

Εάν αυτή η εικόνα επικρατεί σε μια συνηθισμένη εφημερία, τι θα γίνει τις μέρες του τελικού του Conference Cup που ο «Ευαγγελισμός» θα μπει σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα για να εξυπηρετεί κατά απόλυτη προτεραιότητα τους επισήμους;

Πόσες ώρες θα πρέπει να περιμένει ένας ασθενής που δεν είναι VIP για να εξεταστεί στα επείγοντα και πόσες μέρες για να κάνει εισαγωγή;

*Πηγές: avgi.gr – imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

FRONTEX ειδοποιεί Μητσοτάκη: «Σταματήστε τις επαναπροωθήσεις»

O νέος εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Χανς Λάιτενς, εμφανίζεται...

Φωτιές: Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κερατέα, Άνδρο, Ροδόπη – Χάρτης επικινδυνότητας σήμερα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες...

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ / Η Greek Mafia και τα κενά της ιστορίας

*Ρεπορτάζ: Γιώργος Κουκουμάκας - Μιλά στο NEWS24/7 ο συνήγορος...
Διαφήμιση