Επί ποδός πολέμου οι υγειονομικοί απέναντι στο νομοσχέδιο – τέρας για το ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου – οδοστρωτήρα που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη «σφραγίδα» της Μίνας Γκάγκα και μετατρέπει τον ασθενή στο ΕΣΥ σε… πελάτη.

Συγκεκριμένα, με 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις στην Αθήνα και την επικράτεια, οι υγειονομικοί εναντιώνονται κατά του νομοσχεδίου – ταφόπλακα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια περίθαλψη. Η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ, έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής και της επικράτειας.

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή ώστε να δηλώσουν βροντερά την άρνησή τους στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με την κατάθεση του νομοσχεδίου Γκάγκα και την ψήφισή του στη Βουλή.

Οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό καλούν τους πολίτες σε μαζική στήριξη στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, ούτως ώστε να δοθεί ισχυρή απάντηση στην κυβέρνηση και να μπει φρένο στο πρότζεκτ παραχώρησης βασικών λειτουργιών του ΕΣΥ σε ιδιωτικά συμφέροντα και μεγαλοκλινικάρχες.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις:

Η ΕΙΝΑΠ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα, την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί στάση εργασίας 11.00-15.00 και συγκέντρωση στις 13.00 στη Βουλή για την Απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Υγεία.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου καλώντας τα Νομαρχιακά Τμήματα, σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του κάθε Νομού, να οργανώσουν κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την Υγεία.

ΟΕΝΓΕ: «Νομοσχέδιο – έκτρωμα»

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, της Αθήνας-Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ηπείρου, όλων των Ενώσεων της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας, από τα Γρεβενά και την Καστοριά ως τη Θράκη, της Θεσσαλίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας, των νησιών του Αιγαίου, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας», επισημαίνει στο κάλεσμά της η ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία κατακεραυνώνει την πολιτική «που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Aυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο».

«Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα»

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απόσυρση του νομοσχεδίου», δήλωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου.

«Με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης οι νοσοκομειακοί γιατροί εκβιάζονται να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών για να αυξήσουν το εισόδημά τους και μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε “κόμβο” για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δράσεων από τα “κοράκια” της ιδιωτικής Υγείας. Με την κατάληψή τους το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες οι νοσοκομειακοί γιατροί διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα που έρχεται να τσακίσει ακόμα και το πετσοκομμένο δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη», επεσήμανε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Θεωρίες συνωμοσίας; Όχι ακριβώς πια

*Του Θέμη Τζήμα - Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει...

Ο Μητσοτάκης λέει αντίο στην αυτοδυναμία, κρίσιμη η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…

*Γράφει ο Γιώργος; Καρελιάς - Το πολιτικό τοπίο μετά...
Διαφήμιση