Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας: Μόνο το 35% του γάλακτος είναι ελληνικό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στοιχεία αναφορικά με τον αφανισμό του πρωτογενή τομέα στην κτηνοτροφία, την γαλακτοπαραγωγή και τυροκομία, που έχει ως άμεση συνέπεια την εκτόξευση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, έδωσε μιλώντας στο Open o πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

«Στην Ελλάδα στους κτηνοτρόφους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος, το λίτρο τους στοιχίζει 0,50 ευρώ και οι βιομήχανοι το αγοράζουν 0,49 ευρώ», τόνισε ο κ. Ραυτόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν βάζω μέσα εργατικά, ζημιές, κτηνιατρικά, κτλ., μιλάμε μόνο για τη διατροφή».

Παρέθεσε εξάλλου την περίπτωση της Κύπρου, όπου -όπως ανέφερε- οι βιομήχανοι «το γάλα από τον Κύπριο κτηνοτρόφο το αγοράζουν 0,79 ευρώ και ο καταναλωτής από το σούπερ μάρκετ το αγοράζει 1,40 ευρώ», ενώ στην Ελλάδα πωλείται στα 1,90 ευρώ.

Αυτή την στιγμή, όπως σημείωσε «η Ελλάδα παράγει το 35% του γάλακτος που χρειάζεται για κατανάλωση», συνέχισε, άρα «γιατί λένε όλες οι συσκευασίες ότι το γάλα είναι “ελληνικό” ενώ παράγουμε μόνο το 35% και γνωρίζουμε ότι το υπόλοιπο είναι εισαγόμενο (είτε ως συμπύκνωμα είτε ως σκόνη);».

«Είναι θέμα ελέγχου, γιατί δεν αναγράφεται ότι δεν είναι γάλα ελληνικό; Είναι κατά 35% ελληνικό, το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή … Τι πετυχαίνει η κυβέρνηση; Να αφανίσει τον πρωτογενή τομέα, όταν στοιχίζει το λίτρο γάλα στον κτηνοτρόφο 0,50 ευρώ. Και το πουλάει με φύρα» πρόσθεσε.

Μάλιστα, υπέδειξε παραπλάνηση του καταναλωτή για τα γάλατα που περιλαμβάνονται στο καλάθι, τονίζοντας ότι το γάλα «σίγουρα δεν είναι ελληνικό, είναι κατά 35% ελληνικό».

Κατήγγειλε επίσης ότι «υπάρχει αλυσίδα σήμερα που διαθέτει γάλα υψηλής παστερίωσης από την Πολωνία στα 0,95 λεπτά με ημερομηνία λήξης ένα έτος. Δεν είναι μέσα στο “καλάθι”, αλλά η σήμανση μέσα στην αλυσίδα λέει ότι είναι στο “καλάθι”».

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση