Ελεύθερος ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τις ψήφους των ενόρκων και συγκεκριμένα με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, αναγνωρίστηκε τελικά το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Έτσι, τα ισόβια έσπασαν και ο Επαμεινώντας Κορκονέας αναμένεται να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. Όπως αναφέρει το LamiaReport, με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει και τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. 

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές,  με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού  είχε αμφισβητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άρση της στήριξης Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Να άρει τη στήριξή του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο...

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...
Διαφήμιση