Εκλογές στις 9 Απριλίου;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με έναν παράδοξο τρόπο, με δυο πρωτοσέλιδα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων βασισμένα σε διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του πρωθυπουργού: Στις 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) θα γίνουν οι εκλογές με την απλή αναλογική και στις 21 Μαϊου οι δεύτερες με την ενισχυμένη αναλογική.

Το σκεπτικό είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει τηρήσει τη δέσμευσή του για εξάντληση της τετραετίας και θα προβάλλει «θεσμικό πλεονέκτημα», δηλαδή ότι δεν προκάλεσε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επικαλούμενος κάποιον προσχηματικό λόγο, όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα μας.

Επίσης, θα έχουν τελειώσει όλα πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις και την έναρξη της βαριάς τουριστικής σεζόν, ενώ η περίοδος του Πάσχα προσφέρεται για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών.

Θα έχει περάσει ο βαρύς, ενεργειακά και οικονομικά χειμώνας, θα έχουν πάρει αναδρομικά οι συνταξιούχοι, θα έχει λειτουργήσει το Market Pass, θα έχει γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και άρα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, θα έχουν αυξηθεί οι μισθοί μέσω μείωσης εισφορών και θα έχει επανέλθει η αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.

Αυτές είναι οι προσδοκίες της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ιδιωτικές τους συνομιλίες.

Θα έχει, εξάλλου, εκδοθεί τον Μάρτιο το προεδρικό διάταγμα για τη απογραφή και επομένως δεν θα υπάρχει ασάφεια ως προς την κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες και ενδεχομένως θα έχει γίνει έξοδος στις αγορές για άντληση αρκετών δισ. ευρώ που θα επιτρέψουν ένα κρεσέντο προεκλογικών παροχών.

Το γεγονός ότι το επιτελείο του πρωθυπουργού επέλεξε να γνωστοποιήσει ημερομηνίες μέσω δυο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, της “Καθημερινής της Κυριακής” και του “Πρώτου Θέματος”, είναι εντελώς αντιθεσμικό αλλά τους επιτρέπει να αποποιηθούν την πατρότητα της διαρροής και να τη χρεώσουν σε κυβερνητικά στελέχη.

Βέβαια, μόνο αδαείς ως προς τη λειτουργία των εφημερίδων δεν γνωρίζουν ότι για να γίνει πρωτοσέλιδο μια πληροφορία που αφορά απόφαση του πρωθυπουργού θα πρέπει να έχει δοθεί από «πηγή» πολύ κοντά του. 

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ευρωεκλογές 2024: H επόμενη μέρα και η θετική εναλλακτική

*Γράφει η Δανάη Κολτσίδα - Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, αλλά...

Ποια είναι η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Σε προηγούμενα άρθρα, περιγράψαμε τις...

Η “φυγή” Μητσοτάκη προϋποθέτει “έξοδο” Κασσελάκη και Ανδρουλάκη…

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς - Στην πρώτη δήλωσή του...

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία για το συνέδριο, η ανασυγκρότηση και τα μηνύματα

*Του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά με «ανοιχτό...
Διαφήμιση