Εκλογές με όργιο διαπλοκής

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εδώ και περίπου έναν χρόνο ο πρωθυπουργός παίζει με την ημερομηνία των εκλογών. Τον περασμένο Ιούνιο ο Κυρ. Μητσοτάκης καλλιέργησε την εντύπωση ότι τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου του 2022 η χώρα θα οδηγούνταν σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση γιατί όπως ο ίδιος είχε δηλώσει «μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης, σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται».

Το φθινόπωρο, υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών και των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για συγκάλυψη, η προσφυγή στις κάλπες μετατέθηκε για τον χειμώνα και στη συνέχεια για την άνοιξη του τρέχοντος έτους, χωρίς να ορίζεται ακριβώς πότε. Ο δημιουργός της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και της μεγάλης έντασης της αντιπαράθεσης ήταν ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μιλώντας ως… πρωταγωνιστής στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε στο περίπου τον χρόνο των εκλογών. Σίγουρα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου οι πρώτες και περί τις αρχές Ιουλίου οι δεύτερες.

Για να λέμε την αλήθεια, δεν υπάρχει γι’ αυτόν άλλος καλύτερος χρόνος. Η πρόταση που συζητιόταν για εκλογές κατακαλόκαιρο είναι υψηλού πολιτικού ρίσκου καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια καλοκαιρινή φυσική καταστροφή που θα μπορούσε να επιφέρει μια κυβερνητική εκλογική συντριβή.

Οπως και να ’χει, ο τρόπος που χειρίστηκε ο πρωθυπουργός το θέμα των εκλογών συνιστά ένα βαρύτατο πολιτικό ατόπημα, τις επιπτώσεις του οποίου είναι νωρίς για να αποτιμήσει κανείς. Καταρχάς οι εκλογές είναι η μέγιστη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Πάει πολύ να τις υποβιβάζει κανείς -πόσω μάλλον ο πρωθυπουργός- σε αντικείμενο νυχτερινής τηλεοπτικής εκπομπής που στήθηκε για τη δική του προβολή.

Το δεύτερο που χρειάζεται να υπογραμμιστεί αφορά το γεγονός ότι παίζοντας με την ημερομηνία των εκλογών για δικούς του λόγους ο κ. Μητσοτάκης υποχρεώνεται να τις κάνει σε χρόνο που δεν μπορεί να αποφύγει. Κατά συνέπεια, για όσο διάστημα θα είναι ανοιχτή η Βουλή, αυτός και η κυβέρνησή του γίνονται αντικείμενο πιέσεων από διάφορα συμφέροντα τα οποία πρέπει να εξυπηρετήσουν με αντάλλαγμα την εκλογική στήριξη της Ν.Δ. Δηλαδή οδεύουμε προς τις εκλογές με τη διαπλοκή να οργιάζει. Αλλά αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτεία του.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νικόλας Χρηστάκης: Ψυχολογικοί βιασμοί ή επικοινωνιακές καμπάνιες;

Ο όρος προπαγάνδα προέρχεται από το όργανο της Ρωμαιοκαθολικής...

Τσίπρας: Το χρέος μας είναι ιστορικό, να αποτρέψουμε παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε...

Ένας νεκρός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

*Ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου - Ένας νεκρός και δύο...

Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Μία λίγο πολύ αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε στο σκάνδαλο Novartis...
Διαφήμιση