Εκδήλωση στην Ευρωβουλή για την τραγωδία στα Τέμπη – “Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών διοργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL σήμερα το απόγευμα στις 18:00 ώρα Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο, με κεντρικούς ομιλητές τη Μαρία Καρυστιανούμέλη του Συλλόγου Τέμπη 2023, τους νομικούς Ελεωνόρα Γεωργίου και Γιώργο Ηλιόπουλο, καθώς και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος και διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου».

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Έγινε εκτενής αναφορά στο Κράτος Δικαίου, με το Ευρωκοινοβούλιο να εκδίδει καταδικαστικό ψήφισμα πριν από λίγες ημέρες. Η κ. Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθρας, απηύθυνε ερώτηση προς τους ευρωβουλευτές για το αν θα τολμούσαν να μπουν σε τρένο στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας τα όσα έλεγαν οι υπουργοί της κυβέρνησης πριν, αλλά και μετά την τραγωδία για τον σιδηρόδρομο.

«Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε η φωνή των παιδιών μας. Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μιλώ κομματικά, δεν έχω κάποιο όφελος. Θα έδινα τα πάντα, ώστε να μην ήμουν εδώ για να μιλήσω για όλα αυτά. Παραμένω περήφανη για τους προγόνους μου, αλλά και για όλους τους Έλληνες που η ψυχή τους σήμερα είναι εδώ.

Όλες οι παρεμβάσεις στο βίντεο:

Μιλάω ως ενεργός πολίτης, διότι μας ενδιαφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σκότωσαν τα παιδιά μας. Μας ενδιαφέρει να ζούμε σε ένα Κράτος Δικαίου και η κατάργηση της πολιτικής ασυλίας. Μας ενδιαφέρει η αδέσμευτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μας ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου, ώστε να βγαίνουν όλα στα φως. Προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία στα Τέμπη»

Στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για την τραγωδία των Τεμπών παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μερικές (όχι και πολύ) βιαστικές παρατηρήσεις για την επίθεση του Ιράν

*Του Γιώργου Τσιάρα - Είναι απομεσήμερο της Κυριακής και,...

Πέθανε ο σπουδαίος μας ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Θλίψη έχει σκορπίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα η είδηση του...

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να μην δώσει ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ.

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...
Διαφήμιση