Έγκλημα στα Τέμπη: Νέα δικογραφία στη Βουλή με στοιχεία για πρώην υπουργούς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μπορεί η κυβέρνηση να αποποιείται κάθε ευθύνης για το έγκλημα στα Τέμπη και να κάνει ό,τι μπορεί για να μην ακούγεται δυνατά η υπόθεση (όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Κέρκυρα), ωστόσο οι αποκαλύψεις και οι εξελίξεις είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα μία δικογραφία –που ενεργοποιήθηκε από γονείς και σύντροφο θύματος– διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο και στρέφεται κατά των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Μ. Παπαδόπουλου, με την κατηγορία να αφορά την παράβαση καθήκοντος.

Επίσης, η μήνυση στρέφεται του σταθμάρχη Λάρισας και «κατά παντός τρίτου αρμοδίου τυχόν υπευθύνου γ.γ. Μεταφορών, προϊσταμένου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος προκύπτει ότι όφειλε από τις περιστάσεις και τον νόμο να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών και να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το σύστημα τηλεδιοίκησης, την ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη καθώς και άλλο πρόσφορο μέσο ή τρόπο το οποίο θα απέτρεπε το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα».

Τέλος, η μήνυση στρέφεται και κατά «παντός αρμοδίου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, την ελλιπή συντήρηση των συρμών και των καθισμάτων των συρμών και κάθε άλλη πράξη προκύψει από την εισαγγελική έρευνα».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιάζεται κοινή αντιπρόταση απέναντι σε αυτήν του Ανδρουλάκη

*Του Νίκου Λιονάκη - Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να...

Euro 2024: Νίκη του Βελγίου με 2-0 τη Ρουμανία και ο γρίφος του 5ου ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Βέλγιο σαφώς βελτιωμένο, σε σχέση με την απόδοση του στην...
Διαφήμιση