Εφιαλτικές προβλέψεις Σαρηγιάννη για την πορεία του κορωνοϊού (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για εκρηκτική αύξηση των διασωληνωμένων έως τα τέλη Ιουλίου μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η αυξητική πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής αναμένει κορύφωση του κύματος της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη έως τα μέσα Ιουλίου με διπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση. Όπως είπε μιλώντας στον Real Fm 107,1 τα κρούσματα θα ανέλθουν στα 23.000 έως 25.000 από 13.000 που κατά μέσο όρο είναι σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διπλασιασμός μέχρι τα μέσα του Ιουλίου.

«Μετά από αυτή την περίοδο περιμένουμε την φάση αποκλιμάκωσης», τόνισε ο καθηγητής, ωστόσο όπως είπε η συνέχεια τον Αύγουστο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες προέλευσης των τουριστών οι οποίοι τα φτάσουν στη χώρα μας για διακοπές.

Αύξηση διασωληνωμένων

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι εισαγωγές σε απλέ κλίνες και ΜΕΘ, ο Δ. Σαρηγιάννης απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι: «Συμβαίνει ήδη τις τελευταίες ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο. Από το τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα δούμε μία πιο σαφή αυξητική τάση η οποία θα συνεχιστεί. Προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου μπορεί να έχουμε και 400 εισαγωγές σε κλίνες και ΜΕΘ με ανάγκη για διασωλήνωση».

Ανέφερε επίσης ότι αν ληφθούν έγκαιρα ορισμένα μέτρα για να μπει «φρένο» στο κύμα αύξησης των κρουσμάτων θα μπορέσουν να αποφευχθούν πολλές εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι απαραίτητη σε ορισμένους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Εξέφρασε αισιοδοξία για τον Σεπτέμβριο που «μπορεί να είμαστε ανέλπιστα καλύτερα», γιατί αφενός θα έχει χτιστεί ένα τείχος ανοσίας στην Ο4 και Ο5 και αφετέρου ένα ποσοστό πολιτών θα έχει κάνει την 4η δόση.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ν. Παπαθανάσης: Για χρέος 2 εκατ. € πλήρωσε 50.000… και καθάρισε – Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταρχάς η συνταρακτική είδηση: Ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ο δόλιος...

Διονύσης Τεμπονέρας: Οι συνταξιούχοι και το επίδομα της προσωπικής διαφοράς

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, για τις αυξήσεις...

Η επανεκκίνηση των τρένων δεν προχωρά στη δεύτερη φάση – Τεράστια ακόμα τα προβλήματα

Ανυπέρβλητα, όπως φαίνεται, είναι τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται...

Θεανώ Φωτίου: Ούτε πρωτόκολλα, ουτε ειδκά εκπαιδευμένο προσωπικό στις Δομές ανηλίκων

H καταγγελία για βιασμό της 14χρονης που φιλοξενείται σε...
Διαφήμιση