Έφη Αχτσιόγλου: «Πολλαπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από τη ΝΔ» (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί εξαπάτηση σε πολλαπλά επίπεδα από την κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Κόκκινο 105,5».

Συγκεκριμένα, τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε ως μόνιμο μέτρο και κατέβαλε τη 13η σύνταξη το 2019. Φέτος οι συνταξιούχοι θα τη λάμβαναν για τρίτη χρονιά. Ήταν μία πλήρης σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και ποσοστιαία για τα ψηλότερα κλιμάκια. Η ΝΔ την ψήφισε, υποσχέθηκε ότι θα τη διατηρήσει και με το που έγινε κυβέρνηση την κατάργησε. Οι συνταξιούχοι χάνουνε περίπου 900 εκατομμύρια τον χρόνο. Το κονδύλι αυτό πήγε στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης»

. Επίσης, «στο ζήτημα των αναδρομικών, για τις περικοπές της ΝΔ του 2012, η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συνταξιούχους. Τους έδωσε μόνο ένα μέρος αυτών που δικαιούντο, τους είπε να μην προσφύγουν για τα υπόλοιπα και τελικά τώρα λέει ότι μόνο όσοι έχουν προσφύγει θα πάρουν χρήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει δεσμευτεί ότι «η 13η σύνταξη θα επανέλθει και τα αναδρομικά θα καταβληθούν πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «εξετάζουμε έναν μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης των συντάξεων» και υπενθυμίζοντας πως «οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα ξεκινήσουν από τον Γενάρη του 2023 είναι νόμος του 2017».

Για τις κινητοποιήσεις των πολιτών που αντιμετωπίζονται βίαια υπογράμμισε ότι «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης εκδηλώνεται γιατί δεν έχει κοινωνική συναίνεση στην πολιτική της. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να είναι μέσα στα κινήματα, να είναι κομμάτι των ενεργών πολιτών, ποτέ δεν ήταν ένας πολιτικός οργανισμός που τον ενδιέφερε να καπελώσει τις κινηματικές διαδικασίες».

Επισήμανε, τέλος, ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κάνουμε περιοδείες σε όλη τη χώρα, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και να συζητήσουμε με τους πολίτες».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

21η Απριλίου 1967 / «Η Ιστορία κάτι χρωστάει στα θύματα της χούντας και στις οικογένειές τους»

*Συνέντευξη του συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο -...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...
Διαφήμιση