Δρ Β. Λύκος: Γιατί καιγόμαστε; Τα 13,5 δις € για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ανεμογεννήτριες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο –

Οι φωτιές που σχεδόν κάθε χρόνο καταστρέφουν περιβάλλον,ζωές και περιουσίες είναι και αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθούμε από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη. Ο Δρ Βασίλης Λύκος μιλά στο militaire channel και μας υπενθυμίζει πως στο παρελθόν οι τοπικές κοινωνίες είχαν τη δυνατότητα και τα αντανακλαστικά να προστατεύουν τα χωριά, τα σπίτια τους, το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν. Με τη δικαιολογία της «εξοικονόμησης πόρων» διαλύσαμε αυτό το αποτελεσματικό «σύστημα πυρόσβεσης».

Γιατί καιγόμαστε και σε κάποιες περιπτώσεις μας καίνε; Βρίσκεται η απάντηση στα 13,5 δις ευρώ που θα «πέσουν» για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Ο κ.Λύκος επισημαίνει ότι στην Ελλάδα μόνο το 1/5 των εκτάσεων που καίγονται ,τελικά αναδασώνονται. Και είναι αλήθεια ότι σε πολλές εκτάσεις που κάηκαν «φύτρωσαν» ανεμογεννήτριες. Μεταχειρισμένες, κοντά στο όριο ζωής τους που περισσότερο επιβαρύνουν τελικά το περιβάλλον.

Φταίει για όλα η κλιματική αλλαγή-κλιματική κρίση; Πως γίνεται η γειτονική Βουλγαρία που έχει περίπου το ίδιο οικοσύστημα να μην καίγεται όπως η Ελλάδα; Γιατί είμαστε πάντα τόσο καθυστερημένοι στα όποια μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών;

Ο κ.Λύκος λέει ότι το θέμα είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής προστασίας.

«Ποιος μιλάει για το Ελληνικό», ρωτά ο κ.Λύκος, το τελευταίο κομμάτι της Αττικής στο οποίο όπως λέει  «θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα που θα μπορούσε να μειώσει τη θερμοκρασία έστω κατά μισό βαθμό».

Ο κ.Λύκος λέει ότι υπό προϋποθέσεις θα πρέπει πλέον να συζητήσουμε και τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, γιατί οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι τελικά τόσο «καθαρές» όσο μας λένε.

Πηγή: militaire.gr

Φωτογραφία: INTIME/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση