Διπλή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά των fake news για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διπλή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του εκπροσώπου Τύπου Άκη Σκέρτσου, αλλά και του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, για διακίνηση ψευδών ειδήσεων τόσο για την κοστολόγηση των προγραμμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. έχει κατατεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και έχει εγκριθεί από την Κομισιόν.

Έφη Αχτσιόγλου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισημαίνουν μια σειρά από fake news που διακινούνται και χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά τους να πείσουν τους πολίτες να την ψηφίσουν. Την αρχή της διακίνησης αυτών των πληροφοριών είχε κάνει, με την υπογραφή του Γιώργου Αυτιά η εφημερίδα «Απογευματινή» προ των εκλογών της 21ης Μαΐου, με δημοσίευμα που διαψεύστηκε από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς και από την τηλεοπτική συχνότητα του σταθμού, το πρωί της Κυριακής.

Έφη Αχτσιόγλου: «Το πραγματικό πρόγραμμα είναι στην κρίση των πολιτών»

Η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8», μίλησε για «επικοινωνιακή “φούσκα”», η οποία όπως τόνισε «έσκασε με την άρνηση της ΝΔ να υπάρξει από κοινού προσφυγή σε ανεξάρτητο φορέα για να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας. Το έλεγαν τόσο καιρό και όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε “πάμε” είπαν “όχι τώρα δεν πάμε”. Αυτή η επικοινωνιακή “φούσκα” τελείωσε. Η ΝΔ αρνήθηκε και την από κοινού προσφυγή, αρνήθηκε και το debate προκειμένου να υπάρξει συζήτηση επί των προγραμμάτων των δύο κομμάτων».

Αναφέρθηκε ειδικά στον Άκη Σκέρτσο, τον οποίο κατηγόρησε ότι λέει «ένα πάρα πολύ χοντρό ψέμα, ότι τάχα το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο και έχει κοστολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν. Είναι ψέμα, το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο και αυτό προκύπτει από το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία το λέει ρητά».

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων πρέπει να κρίνονται από τους πολίτες στις πραγματικές τους διαστάσεις και στο πραγματικό τους περιεχόμενο. Επί αυτών οι πολίτες να αποφασίζουν και όχι πάνω σε διαστρεβλώσεις και fake news», σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένο. Μιλάει για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αύξησης των μισθών, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ξεπάγωμα τριετιών. Ως τέτοιο να αξιολογηθεί από τους πολίτες, όχι με τα fake news της Ν.Δ.».

Και αναφερόμενη στον πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να αυξήσει συλλήβδην τη φορολόγηση τόνισε ότι «τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Και επισήμανε ότι όσον αφορά τα έσοδα, «βασικό μέτρο είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που σωρεύτηκαν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και τα τέλη του 2022, τα οποία είναι 6 δισ. και αυτό θα φέρει στο δημόσιο ταμείο 5,5 δισ. προκειμένου να ανακατανεμηθούν σε πολιτικές οι οποίες θα ευνοήσουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Μίλησε επίσης για τους έμμεσους φόρους, που πλήττουν την πλειονότητα των πολιτών, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, σημείωνοντας ότι «η αύξηση εσόδων μόνο από τον ΦΠΑ πέρυσι ήταν πάνω από 4 δισ. και φέτος ήδη είναι πάνω από 1 δισ. Αυτό είναι μία καθαρή αφαίμαξη τους εισοδήματος των πολιτών. Έχει γίνει μία φοροεπιδρομή διά της έμμεσης φορολογίας από τη ΝΔ, η οποία δεν μείωσε τους συντελεστές των έμμεσων φόρων σε συνθήκες υψηλού πληθωρισμού». Και τόνισε ότι αυτή η εκρηκτική αύξηση των εσόδων από τους έμμεσους φόρους δεν έχει χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθούν η Υγεία και η Παιδεία, αλλά αντίθετα χρησιμοποιείται «για να διατηρηθεί ο φαύλος κύκλος της αισχροκέρδειας. Αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί».

Και κατέληξε ότι «είναι τρομακτική η θέση της ΝΔ ότι η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ ευνοεί τους πλούσιους και όχι τα ευάλωτα στρώματα. Η έμμεση φορολογία επιβαρύνει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα γιατί αυτά δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για τα είδη πρώτης ανάγκης».

Θ. Θεοχαρόπουλος κατά Γ. Αυτιά και Άκη Σκέρτσο

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, τον οποίο κατήγγειλε ότι «στον φάκελό του φαίνεται ότι κουβαλάει μόνο τα non paper της ΝΔ και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον δημοσιογράφο ότι ορισμένα χαρτιά τα οποία παρουσιάζει και δήθεν εκθέτουν την Κουμουνδούρου, δεν είναι παρά non paper της Νέας Δημοκρατίας. 

«Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής και σημειώνε ότι στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όπου βρέθηκε, όταν αναφέρθηκε «στην πρότασή μας για από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από ανεξάρτητο φορέα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε όχι, γιατί δήθεν η ΝΔ το έχει καταθέσει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αποδείχθηκε έτσι ότι έλεγαν ψέματα τόσο καιρό και στην πραγματικότητα δεν επιδιώκουν καμία κοστολόγηση». 

Και προσθέτει πως όταν «έφερα ως επιχείρημα ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν εμπεριέχονται πολλά προεκλογικά μέτρα της ΝΔ και έφερα ως παράδειγμα την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος το αρνήθηκαν. Εκείνη τη στιγμή, ο Γιώργος Αυτιάς έδειξε κάτι χαρτιά που δήθεν μας εκθέτουν. Στον φάκελό του όμως φαίνεται ότι κουβαλάει μόνο τα non paper της ΝΔ και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών». 

Και παρουσιάζοντας το Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ (1.5.2023), ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι «μετά την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας, σημειώνει ότι “δεν περιλαμβάνονται τυχόν επιπρόσθετα προεκλογικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί” και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην “κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος”».

Και προσθέτει:

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πριν λίγες μέρες με την ανακοίνωσή του όσο και εγώ σήμερα είχαμε δίκαιο.  Άλλωστε δεν πέρασαν και πολλές ημέρες όταν στην ίδια εκπομπή ο κ. Σκέρτσος κουνούσε ένα αρχείο excel ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το ΓΛΚ και στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.

»Η συζήτηση όμως επί των προγραμμάτων δεν μπορεί να γίνει στη βάση fake news και μίας προπαγάνδας χωρίς όριο. Δικό μας χρέος να αποκαλύπτουμε τα ψέματα τους στον ελληνικό λαό».

«Όσο για την Ομάδα Αλήθειας – Προπαγάνδας, που δεν θα μπορούσε να λείψει από την άμεση διακίνηση των fake news, δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτός που δεν μπορεί να “μοιράσει τον σανό του ανενόχλητος” είναι η ΝΔ και ο Γιώργος Αυτιάς, καθώς το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών τους έχει διαψεύσει. Συνεπώς με όρους Ομάδας Αλήθειας, το Υπουργείο Οικονομικών “αφήνει παγωτό” ΝΔ, Γιώργο Αυτιά και Ομάδα Αλήθειας – Προπαγάνδας», καταλήγει.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKΙNISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση