Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Απαραίτητα τα μέτρα για την μετάλλαξη Όμικρον 4 και 5 (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις παραλλαγές Όμικρον 4 και 5 έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι οι παραλλαγές αυτές έχουν γρήγορη μετάδοση και είναι περισσότερο μολυσματικές και λοιμογόνες από τις προηγούμενες.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έχει αρχίσει να μπαίνει περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία καθώς το 6ο κύμα βρίσκεται τώρα σε φάση ανάπτυξης και εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι διασωληνώσεις και λίγο αργότερα και οι θάνατοι.

Εξηγώντας τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι παραλλαγές Όμικρον 4 και 5, επέστησε την προσοχή καθώς όπως είπε από άποψη φυσικής ανοσίας είμαστε σχεδόν ακάλυπτοι ενώ οι παραλλαγές αυτές, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ξεφεύγουν και από τον τριπλό εμβολιασμό.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο από υγειονομικής ασφάλειας να λάβει μέτρα η κυβέρνηση και χαρακτήρισε λάθος τη διακοπή των τεστ στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες στα αεροπλάνα και ζήτησε να γίνονται συνεχώς τεστ προκειμένου να υπάρχει σοβαρή καταγραφή και ιχνηλάτηση. 

Όσον αφορά το φθινόπωρο σε σχέση με την πορεία του 6ου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού επεσήμανε ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν εάν μπούμε στον  Σεπτέμβριο με 200-250 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νικόλας Χρηστάκης: Ψυχολογικοί βιασμοί ή επικοινωνιακές καμπάνιες;

Ο όρος προπαγάνδα προέρχεται από το όργανο της Ρωμαιοκαθολικής...

Τσίπρας: Το χρέος μας είναι ιστορικό, να αποτρέψουμε παντοδυναμία μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς

Πλαισιωμένος από τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε...

Ένας νεκρός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

*Ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου - Ένας νεκρός και δύο...

Ολοκληρώθηκε το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis

Μία λίγο πολύ αναμενόμενη εξέλιξη προέκυψε στο σκάνδαλο Novartis...
Διαφήμιση