Δημοσκόπηση MRB: Τουλάχιστον το 50% ανησυχεί για την έλλειψη αντιπολίτευσης στη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χωρίς αντιπολίτευση βρίσκεται η χώρα όπως αποτυπώνεται στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open.

Χαρακτηριστικό είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 74% συμφωνεί πως δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, μόλις το 20,8% απαντά ότι διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση.

Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης ανησυχεί περισσότερους από τους μισούς (52,3%) που απάντησαν στην έρευνα. Το 21,2% δείχνει πως δεν το απασχολεί ενώ το 20,8% απαντά ότι διαφωνεί με την άποψη περί ισχνής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο μέρος της έρευνας οι τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 38,8% στην αναγωγή (32,2% στην πρόθεση) και να διατηρεί ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα, της τάξης των 20 μονάδων. Στη 2η θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 14,6% (12,2% στην πρόθεση) και τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% (10,9% στην πρόθεση ψήφου). Το ΚΚΕ ακολουθεί με 9,7%, ενώ το κόμμα Νέα Αριστερά, των 11 που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει 2,5% στην αναγωγή (2,1% στην πρόθεση).

Το β’ μέρος από τις Τάσεις της MRB περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα ευρήματα τόσο για την άποψη των πολιτών σε σχέση με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και με το νέο φορολογικό αλλά και με τους γάμους και την τεκνοθεσία ομοφύλων.

Ως προς το δικαίωμα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το 52,9% διαφωνεί, ενώ το 40,3% συμφωνεί. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετούν παιδιά ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, το 68,7% εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ το 24,2% συμφωνεί.

Πάντως, το 49,8% λέει πως θα πήγαινε σε έναν γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 44,2% απαντά πως δεν θα πήγαινε.

Όσον αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων το 52,7% συμφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενώ το 44,1% εκφράζει τη διαφωνία του.

Το 50,5% εκτιμά προς αυτή την κατεύθυνση πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναβάθμιζε και την ανώτατη δημόσια εκπαίδευση. Στον αντίποδα, το 31,9% απαντά πως θα υποβαθμιζόταν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Στέφανος Δημητρίου – Συνέντευξη: «Η πολιτική διέρχεται βαθιά κρίση αξιοπιστίας»

*Συνέντευξη στους Ιωάννα Δρόσου και Παύλου Κλαυδιανού - Ο...

Ακρίβεια: 6 στους 10 Έλληνες “μόλις τα βγάζουν πέρα” (Έρευνα ΙΟΒΕ)

Αύξηση της δυσκολίας στην κάλυψη βασικών αναγκών και απαισιοδοξία...

Τριήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Γερμανία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινά το ταξίδι του για τη...
Διαφήμιση