Δημοκρατία υπό αίρεση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χθες στο Eυρωκοινοβούλιο έγινε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Χθες επίσης ήρθε στο φως της δημοσιότητας έρευνα κορυφαίων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, η οποία αποκαλύπτει ότι μια ισραηλινή εταιρεία-φάντασμα με την ονομασία Team Jorge φαίνεται να έχει αναμειχθεί σε εκλογικές αναμετρήσεις ανά τον κόσμο χειραγωγώντας τους πολίτες. Η εταιρεία αυτή έχει γραφεία και στην Ελλάδα.

Είναι φανερό πως και τα δύο ζητήματα αφορούν άμεσα τη χώρα μας. Για τις υποκλοπές δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μη γνωρίζει και να μην πιστεύει πως στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τη διεύθυνση και την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, είχε στηθεί ένας παρακρατικός μηχανισμός που, μέσω ΕΥΠ, παρακολουθούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του Κ. Μητσοτάκη, υπουργούς του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και πολλούς άλλους ενοχλητικούς της εξουσίας του.

Παράλληλα λειτουργούσε και το λογισμικό Predator μέσω του οποίου παρακολουθούνταν ένας ευρύτατος κύκλος ανθρώπων, ενώ οι χειριστές αυτού του κακόβουλου λογισμικού έκαναν και χρυσές δουλειές για ίδιον οικονομικό όφελος, πουλώντας υπηρεσίες σε διαφόρων ειδών ενδιαφερόμενους. Όσο κι αν η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το Predator, δεν μπορεί να αρνηθεί πως αυτή νομιμοποίησε τη χρήση του στη χώρα δίνοντας ταυτόχρονα άδεια για εξαγωγή του στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η έφεση της κυβέρνησης σε αυτού του είδους τη δραστηριότητα είναι γνωστή και δεδομένη. Για κάθε ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, οι υπηρεσίες του μεγάρου Μαξίμου βομβαρδίζουν τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ και δημοσιογράφους με non paper που περιλαμβάνουν τον κυβερνητικό αντίλογο, αλλά και εντολές για το πώς πρέπει -κι αν πρέπει- να προβληθεί ένα θέμα.

Υπάρχει, λοιπόν, σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει πως τα κυβερνητικά επιτελεία δεν αναζήτησαν τη βοήθεια εταιρειών που αναλαμβάνουν την πώληση εκπλήρωσης ανάλογων υπηρεσιών χειραγώγησης των πολιτών;

Το πρόβλημα για την Ελλάδα ενόψει των εκλογών είναι σοβαρό. Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία υπάρχει ένα σύστημα εν λειτουργία ελέγχου του πολιτικού συστήματος και, τουλάχιστον, φαλκίδευσης της κοινής γνώμης. Το κράτος δικαίου, της ελεύθερης βούλησης των πολιτών, η δημοκρατία, σε τελική ανάλυση, είναι υπό αίρεση, αν όχι υπό αναστολή. Κι αυτό είναι τεράστιο ζήτημα.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση