Δημήτρης Κουτσούμπας: “Εμείς δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθη στους Βελεσιώτες Δομοκού, στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, Δημήτρη Κουτσούμπα, ιερέα-δάσκαλο, και Κωνσταντίνο Κουτσούμπα, που εκτελέστηκαν τον Απρίλιο του 1944 από τους ναζί.

Πρόκειται για τον παππού και τον θείο του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον οποίο υποδέχθηκαν φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Δομοκού, Χ. Λιόλιος. Τη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Μετά το τέλος της δέησης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε:

“Για μας, για όλη την οικογένεια, για το χωριό, για την πατρίδα, δεν είναι μόνο μέρα μνήμης σήμερα, αλλά είναι και μέρα υπόσχεσης να συνεχίσουμε στα ιδανικά που πάλεψαν και ο παπα-Δημήτρης Κουτσούμπας, οδηγώντας τον εαυτό του, τον γιο του και άλλους από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές στον θάνατο, αλλά ο θάνατος σημαίνει αθανασία στη σκέψη μας, στη ζωή μας. Τελικά η θυσία τους αποδίδει καρπούς γιατί συνεχίζουμε αυτόν τον μεγάλο ηρωικό αγώνα που έκαναν εκείνοι οι ΕΑΜίτες αγωνιστές, αλλά και οι μετέπειτα συνεχιστές τους σε όλους τους αγώνες του λαού μας”.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος εξήρε το παράδειγμα των αγωνιστών ηρώων τονίζοντας πως “είναι ήρωες της πατρίδας, της πίστης, των ιδανικών του λαού μας, ήρωες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας” και σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο μαρτυρικός θάνατός τους “αποτελεί μία αιώνια παρακαταθήκη για όλους μας ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα για τους σύγχρονους Έλληνες, τους σύγχρονους Ευρωπαίους, τους σύγχρονους πολίτες”.

“Πώς είναι δυνατόν όταν έχει υπογραφεί η ελευθερία με τόσο αίμα και με τέτοιο αίμα, πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να εργαλειοποιείται η πίστη, η εκκλησία, η πατρίδα, να εργαλειοποιούνται ιδανικά από νοσταλγούς και διαδόχους αυτών που οδήγησαν στο μαρτύριο τον πατέρα Δημήτριο και τόσους άλλους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για εμάς, που μας συγκινεί αλλά και μας δίνει δύναμη. Η θυσία αυτών των ανθρώπων αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης και δύναμης για να σταθούμε όρθιοι όσο μπορούμε σε ένα δύσκολο σήμερα“, κατέληξε.

Φωτογραφία: 902.gr

Αργότερα, στο καφενείο του χωριού Βελεσιώτες, με αφορμή την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως

“Στη δύσκολη αυτή μάχη πιστεύουμε ότι μπορεί ο ελληνικός λαός -το κίνημά του- να είναι πιο δυνατός και να έχει αποτελέσματα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, για να ανοίξει ένας δρόμος καλύτερος για αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, προς το συμφέρον των εργαζομένων, των εργατών, των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, της νεολαίας, των γυναικών, όλων των οικογενειών που υποφέρουν όλα αυτά τα χρόνια απ’ την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή.

Θα “πέσουν” πολλά εκβιαστικά διλήμματα, πολλές υποσχέσεις, οι οποίες τελικά δεν ανταποκρίνονται ούτε στην πραγματικότητα, τις οποίες ξεχνάνε -τα διάφορα κόμματα που κυβέρνησαν και θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν- την επόμενη αμέσως των εκλογών”.

Επίσης, ανέφερε πως «το ΚΚΕ θα είναι μπροστά» στους λαϊκούς αγώνες μέσα κι έξω από τη Βουλή και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “ειδικά στη Φθιώτιδα αξίζει να υπάρχει βουλευτής του ΚΚΕ. Τόσα χρόνια, δεκαετίες, δεν υπήρχε και είδατε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, καθώς ούτε τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων καταργήθηκαν, ούτε άλλοι νόμοι καταργήθηκαν, αντίθετα νομοθετούνται συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα και έρχονται και καινούργια μέτρα μετά τις εκλογές”.

“Γι’ αυτό χρειάζεται βουλευτής του ΚΚΕ και από τη Φθιώτιδα, χρειάζονται πολλοί βουλευτές απ’ όλους τους νομούς της χώρας, έτσι ώστε να δυναμώσουμε, να αποκαλύπτουμε, να σας ενημερώνουμε έγκαιρα και να μπορούμε να έχουμε τη δύναμη να πιέζουμε, να διεκδικούμε ώστε να έχουν αποτελέσματα τα αιτήματα σας”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής, σημειώνοντας ότι «ο αγρότης δεν μπορεί να ζήσει, δεν μπορεί να καλλιεργήσει, δεν μπορεί να μείνει στο χωριό του», ενώ παρουσιάζεται και το φαινόμενο συρρίκνωσης του πληθυσμού της υπαίθρου και φυγής των νέων.

«Σ’ αυτά πρέπει να μπει ένας φραγμός, πρέπει να μπει ένα τέλος, αλλά χρειάζεται άλλη πολιτική, χρειάζεται πραγματικά ο λαός να είναι στην εξουσία, χρειάζεται να έχει την οικονομία, την παραγωγή στα χέρια του, χρειάζεται να ελέγχει τους εκλεγμένους και να μπορεί να τους ανακαλεί ανά πάσα στιγμή», τόνισε.

“Τέτοιο πρόγραμμα έχει το ΚΚΕ, γι’ αυτό αγωνίζεται, εμείς δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά“, επεσήμανε ο γγ της ΚΕ του κόμματος και κατέληξε:

“Δεν αλλάζουμε τις μάσκες, όπως οι άλλοι που παίζουν τη μασκαράτα και τις κοκορομαχίες στη Βουλή με διάφορα επιμέρους ζητήματα.

Γιατί υπάρχουν κεντρικά στρατηγικά ζητήματα με τα οποία καθορίζεται η πορεία του τόπου, κι όχι να ασχολούμαστε με τα σκανδαλάκια, τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα, όλη την ώρα και να μην ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανικής παραγωγής, της ανάπτυξης του τόπου μας, της προστασίας της κατοικίας του εργαζόμενου, του φθηνού ρεύματος, του σταματήματος της διαρκούς φορολογικής επιβάρυνσης του λαού, που πληρώνει το 95% της φορολογίας, ενώ οι “μεγάλοι” βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι πληρώνουν μόνο το 5%, που έχουν δισεκατομμύρια για να τα βγάζουν στο εξωτερικό ή για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους”.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία θέματος: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση