Δίκη Λιγνάδη: Η σοκαριστική κατάθεση του θύματος – «Ήταν μια καλοστημένη παγίδα»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το «σκηνικό της καλοστημένης παγίδας» περιέγραψε το πρώτο άτομο που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμόΝίκος Σ., κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, εξηγώντας ότι ο κατηγορούμενος του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει να γίνει ηθοποιός.

Ο 36χρονος σήμερα Νίκος Σ. μιλώντας από το βήμα του μάρτυρα δήλωσε ότι Δ. Λιγάνδης τον βίασε στο σπίτι του. Εμφανώς ταραγμένος και κλαίγοντας όταν περιέγραφε όσα συνέβησαν στο σπίτι του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, τον Σεπτέμβριο του 2005δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κατάθεση του η οποία θα συνεχιστεί στην επόμενη δικάσιμο την Παρασκευή 3/6.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο, ο Νίκος Σ. ήρθε σε επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω μίας θείας του και εκείνος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει στον χώρο του θεάτρου.

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο Λιγνάδης του έδωσε τον τελευταίο μονόλογο του Τομ στο θεατρικό του Τέννεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος κόσμος» και κανόνισαν μετά από τηλεφώνημα του ηθοποιού το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου 2005, ο Νίκος Σ. να πάει στο σπίτι του κατηγορούμενου.

Εκεί ο Νίκος Σ. βρήκε έναν ακόμη νεαρό και τον κατηγορούμενο ο οποίος εμφανίστηκε με μία πετσέτα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Δ. Λιγάνδης με επιθετικό ύφος άρχισε να τον ρωτά επίμονα για το αν καταλάβαινε «τι έκανε ο Τομ στο τσοντάδικο» και άλλες ερωτήσεις για τον πρωταγωνιστή του θεατρικού. «Μου ζήτησε για να αποδείξω ότι είμαι διατεθειμένος να είμαι στο χώρο, να του δείξω τα οπίσθιά μου. Παρουσία του άλλου παιδιού. Ήταν πάρα πολύ αμήχανο».

Όπως ανέφερε «ήταν σκηνικό καλοστημένης παγίδας. Αυτό το κατάλαβα μετά. Με τις καταιγιστικές ερωτήσεις του. Στα 19 όταν δεν έχεις ομόφυλη σχέση δεν θα το πεις ποτέ στην οικογένειά σουΦοβόμουν».

Ο μάρτυρας περιέγραψε όσα έγιναν στη συνέχεια στο σπίτι τού κατηγορούμενου ο οποίος τελικά τον βίασε με μία μεταλλική ράβδο παρουσία του άλλου νεαρού.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σ. μετά από αυτό δεν είχε ποτέ ξανά επαφές με τον Δ. Λιγνάδη, ωστόσο μεταξύ 2007-2010, οπότε εργαζόταν σε ένα καφέ στο Γκάζι «ήρθε ως πελάτης ο σκηνοθέτης τυχαία και έκτοτε ερχόταν κάθε Σάββατο, χωρίς όμως να συζητήσουμε».

Στη συνέχεια, ο 36χρονος αναφερόμενος στον συνήγορο του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, είπε πως ο Αλ. Κούγιας «μας βιάζει κάθε μέρα» και ότι χρησιμοποιεί εναντίον τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Στη χώρα που ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε από το μπούλινγκ».

Η συγκλονιστική κατάθεση (υπάρχουν περιγραφές που μπορεί να ενοχλήσουν)

Ειδικότερα, μιλώντας για το επίμαχο βράδυ, ο Ν. Σ., κατέθεσε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μου ζήτησε για να αποδείξω ότι είμαι διατεθειμένος να είμαι στο χώρο να του δείξω τα οπίσθιά μου. Παρουσία του άλλου παιδιού. Ήταν πάρα πολύ αμήχανο. «Σου είναι τόσο δύσκολο;», με ρώτησε. Σηκώθηκα, κατέβασα το παντελόνι, έδειξα τα οπίσθιά μου, το ανέβασα και ξανακάθισα. Με την άκρη του ματιού μου κατάλαβα ότι χαϊδεύει τα γενετικά του όργανα. Μετά με ρωτούσε για τις κοπέλες μου, αν έχω κάνει στοματικό, υπήρχε ένας εκφοβισμός».

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να φοβηθείτε;

Μάρτυρας: Γιατί ήταν σκηνικό καλοστημένης παγίδας. Αυτό το κατάλαβα μετά. Με τις καταιγιστικές ερωτήσεις του. Στα 19 όταν δεν έχεις ομόφυλη σχέση δεν θα το πεις ποτέ στην οικογένειά σου. Φοβόμουν.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να φύγετε;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να φύγω. Πώς μπορούσε να υπάρχει μια τόσο ακραία συμπεριφορά στο βλέμμα… Δεν μπορούσα να θυμηθώ αν το άλλο παιδί είχε κλειδώσει την πόρτα. Είχα σοκαριστεί, είχα παραλύσει…

Πρόεδρος: Είπατε «θέλω να φύγω, δεν αισθάνομαι βολικά»;

Μάρτυρας: Είχα κοκκινίσει, ένιωθα φόβο, αδυναμία, το έβλεπε όλο αυτό.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον άλλο νεαρό άνδρα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα να αυνανιστεί και εκείνος άγγιζε τα γεννητικά του όργανα. «Αυτό γίνεται στα τσοντάδικα» μου είπε» ανέφερε ο 36χρονος και συνέχισε λέγοντας στο ακροατήριο τα εξής: «Εκεί ξεκίνησε μία άλλη διαδικασία για το στοματικό έρωτα. Μια συζήτηση όπου έπρεπε να πω τα βιώματά μου και εάν έχω ταμπού. Μου έλεγε ότι «αν δεν είσαι ανοιχτόμυαλος, δεν θα μπορέσεις να ασχοληθείς με το χώρο». Ήμουν 19 ετών. Μου ζήτησε αν μπορώ να κάνω στοματικό έρωτα στο αγόρι που ήταν δίπλα μου. Δεν τους κοιτούσα, είχα κατεβασμένο το κεφάλι, με την άκρη του ματιού μου έβλεπα ότι αυνανίζονταν… Υπήρχε μία ένταση στο σώμα και στη φωνή του, ήταν σαν να είχε θυμό. Απλά έσκυψα στο παιδί και για δευτερόλεπτα έκανα αυτό, πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα τελειώσει. Έγινε. Εκνευρίστηκε από την αδεξιότητά μου. Μου ζήτησε να κάνω το ίδιο και σε αυτόν, άρχισε ξανά να μου λέει τα ίδια. Σκέφτηκα πόσες δοκιμασίες για έναν μονόλογο. Για ένα – δύο δευτερόλεπτα έσκυψα και σε αυτόν. Σηκώθηκε, άφησε την πετσέτα του και έφυγε γυμνός προς τα μέσα. Το παιδί ήταν και αυτό αμήχανο. Κάποια στιγμή μας φώναξε μέσα. Μπήκαμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και οι δύο μέσα».

Ήταν ό,τι πιο φριχτό έχω ζήσει, ο μεγαλύτερος πόνος. Δεν ήταν ερωτικό βοήθημα, ήταν μεταλλική ράβδος, δεν ξέρω πόσο κράτησε. Κάποια στιγμή λερώθηκα. Απλά εκνευρίστηκε μάζεψε τα σεντόνια τα έβαλε στο πλυντήριο. Του ζήτησα να πάω στο μπάνιο να πλυθώ…».

Ο μάρτυρας τόνισε ακόμη πως ήθελε να φύγει από το διαμέρισμα του κατηγορούμενου, όμως όταν πήγε να πάρει το πράγματά του από το σαλόνι υποχρεώθηκε ξανά να έρθει σε στενή επαφή με τον νεαρό άνδρα που βρισκόταν στο διαμέρισμα. «Κατάλαβα ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει. Μου ζήτησε να κάνω στοματικό στο παιδί. Εγώ δεν ήθελα να κάνω τίποτα, κοίταζα το παιδί στα μάτια, με κοίταζε κι αυτό, χαμηλώναμε το βλέμμα. Έκανα μιας ελάχιστης διάρκειας στοματικό έρωτα», είπε.

Πρόεδρος: Εσείς δεν μας είπατε ότι θέλατε να φύγετε;

Μάρτυρας: Ήταν ένα ασφυκτικό πλαίσιο, δεν ήξερα εάν η μεταλλική ράβδος χρησιμοποιηθεί εναντίον μου, δεν ήξερα εάν έφευγα αν θα με ακολουθούσε, τι θα έκανε.

Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω σκηνικού, ο κατηγορούμενος, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, τους είπε: «Φύγετε, έχω πρωινό ξύπνημα». Οι δυο τους έφυγαν από το διαμέρισμα του κατηγορούμενο και κάθισαν σε ένα παγκάκι. Ο άλλος άνδρας, όπως είπε ήταν λίγο μεγαλύτερός του και σπούδαζε στο «Εθνικό». «Ένιωθα πόνο, έτρεμα ήμουν έτοιμος να κλάψω. Το παιδί μου είπε πάμε να μιλήσουμε «δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όσα λέει ο ρόλος» μου είπε», ανέφερε ο Ν.Σ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...

Πώς βλέπουν Ρωσία, Κίνα και Τουρκία την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

*Του Γιώργου Σκαφιδά - Πεκίνο και Μόσχα εμφανίζονται προς το...

ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο στο «Πρώτο Θέμα»: Απαντήστε εδώ και τώρα για το «κούρεμα» κατά 26 εκατ. €

Στο αδιανόητο «κούρεμα» κατά 26 εκατομμύρια ευρώ του δανείου της...
Διαφήμιση