Διαμαρτυρία των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ στη Βουλή για την κατάπτυστη τροπολογία (φωτο-βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαμαρτυρόμενοι στη τροπολογία που κατέθεσε νύχτα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οδηγεί σε μακροχρόνια ανεργία 1.060 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία τη νύχτα της Παρασκευής και εν όψει του τριημέρου, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη, με διαδικασία εξπρές.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε σχετική ανακοίνωση: «Το νομοσχέδιο σταματά κάθε δραστηριότητα λειτουργίας. Προωθεί άμεσα την απόλυση δεκάδων εργαζομένων στις εργολαβίες, δεκάδων αυτοαπασχολουμένων αυτοκινητιστών και μικροεργολάβων έργουδεκάδων εργαζομένων στα εργοστάσια αμμοβολής. Οδηγεί σε πέντε μήνες το πολύ και τον τελευταίο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ από την άμεση αεργία, στην μακροχρόνια ανεργία, κλέβει τον μόχθο μιας ζωής και μαραζώνει τον τόπο μας.

Στην κινητοποίηση βρέθηκαν επίσης οι Γιάννης Σαρακιώτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Γιώτα Πούλου.

Φλογερή ήταν η ομιλία του Παναγιώτη Πολίτη, προέδρου του σωματείου των εργατών στη Λάρυμνα όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «ό,τι και να ψηφίσουν το μήνυμα πέρασε. Από τη ΛΑΡΚΟ βγαίνουμε μόνο νεκροί. Το κλείσιμο σημαίνει μαρασμό για πέντε νομούς. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί όχι μόνο να τους σώσει, αλλά να φέρνει 30 εκατομμύρια ευρώ κέρδη μηνιαία. Από δω και πέρα η σύγκρουση θα είναι μετωπική. Τέρμα ο διάλογος. Θα μας τραβάνε μέσα από τις δουλειές μας. Μέσα από τα σπίτια μας. Ν’ απομακρυνθούμε από τα νεκροταφεία που έχουμε τους νεκρούς μας».

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφίες και βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου & 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

'Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Παραμένει ο “Ελέφαντας στο Δωμάτιο”

Το Σκάνδαλο των Υποκλοπών παραμένει, παραμένει και ο «Ο...
Διαφήμιση