Διαφοροποιήσεις Κακλαμάνη, Τζαβάρα και Κυρανάκη για την κυβερνητική πολιτική

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Της Έλλης Τριανταφύλλου

Σε κλίμα γενικευμένης αγωνίας για τον χειμώνα που έρχεται, την ενεργειακή ακρίβεια και τη «φωτιά» στο καλάθι της νοικοκυράς, συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να λειτουργήσει η συνεδρίαση ως έναυσμα για την έναρξη της μακράς προεκλογικής περιόδου, να αναλυθούν οι βασικές γραμμές του κόμματος και να δοθεί από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη το σήμα της μάχης. Έχουν προηγηθεί, άλλωστε, πολλά δείπνα σε ομάδες γαλάζιων βουλευτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Γ. Μπρατάκο και τον Γραμματέα της ΝΔ. Π. Μαρινάκη, σε μία προσπάθεια να αναστηλωθεί το …ηθικό των βουλευτών τόσο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων όσο κυρίως για το γεγονός ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με τον ίδιο εκλογικό νόμο, κάτι το οποίο απεύχονταν στην πλειονότητά της η Κ.Ο. της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Παρά το λεγόμενο «μασάζ» ωστόσο, η αγωνία των γαλάζιων για όσα έρχονται, δεν κάμπτεται. Μαζί και η προσπάθεια ενός εκάστου να απευθυνθεί στα ακροατήρια από τα οποία εκλέγεται.

Μόνο χθες καταγράφηκαν τρεις αξιοσημείωτες δημόσιες παρεμβάσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως «εντός γραμμής». Η πρώτη ήρθε από τον βουλευτή κ. Κ. Κυρανάκη, ο οποίος σε μία οργισμένη ανάρτησή του στα social media, παρενέβη στο ζήτημα των πανεπιστημίων, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Πολυτεχνιούπολη του Ζωγράφου την Τρίτη. «Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πανεπιστήμια. Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα», σχολίασε, και απευθυνόμενος στο δεξιό ακροατήριο της ΝΔ, πρόσθεσε : Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Οι γαλάζιοι τριγμοί

Μία «καυτή πατάτα» ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας, ο οποίος καταγγέλλει «κερδοσκοπικές πρακτικές από τα funds στα ενυπόθηκα δάνεια» μέσα από την πρακτική της «ανοικτής πώλησης». «Η πρακτική του short sale ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των οφειλετών», προειδοποιεί ο βουλευτής της ΝΔ και θυμίζει ότι η πρακτική της «ανοιχτής πώλησης» «είναι κατεξοχήν χρηματιστηριακή και κατά διαστήματα έχει απαγορευτεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τόσο το 2020 για τρεις μήνες, όσο και στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, το 2010». Ο Κ. Τζαβάρας ρωτά αν είναι συμβατή με την ελληνική νομοθεσία η «ανοιχτή πώληση», που «θεωρήθηκε βασική παράμετρος της κατάρρευσης της Lehman Brothers», και αν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία ο ευρωπαϊκός Kανονισμός για τις «ανοιχτές πωλήσεις».

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλλέξει πολλά στοιχεία, προτίθεται να διατηρήσει το θέμα ανοικτό πολιτικά, καθώς αφορά δεκάδες χιλιάδες πολίτες που κινδυνεύουν ή έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους, με μεθόδους αισχροκέρδειας.

Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, όμως, ανέδειξε ένα θέμα που «καίει» πολιτικά, αφού αφορά εκατομμύρια συνταξιούχους, οι οποίοι παραδοσιακά αποτελούν σταθερό εκλογικό ακροατήριο για τη ΝΔ. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, αφού υπενθυμίζει ότι είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση και προ τριμήνου αλλά δεν απαντήθηκε, επανέρχεται για «το πολύ σημαντικό για τους συνταξιούχους όλης της χώρας ζήτημα της μη απόδοσης από το κράτος των συνδρομών υπέρ των συνταξιουχικών οργανώσεων». Ο κ. Κακλαμάνης προσθέτει ότι από κάθε συνταξιούχο κρατούνται 0,20 ευρώ για την στήριξη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, όμως η κυβέρνηση δεν τα αποδίδει και έτσι σήμερα «οφείλονται τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021».

Πέραν των παραπάνω, στην αιχμή των καθημερινών συζητήσεων μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών είναι η ακρίβεια στα τρόφιμα και τα λοιπά καταναλωτικά αγαθά, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία, όπου καθημερινά φτάνουν παράπονα ψηφοφόρων για τις ατέρμονες αναμονές για χειρουργεία.

Ζητήματα, που μπορεί να μην τεθούν στην επικείμενη συνεδρίαση της Κ.Ο, αλλά προκαλούν αγωνία και νευρικότητα στους εκλεγμένους βουλευτές.

*Από το ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το πολιτικό ρεπορτάζ μαδά τη μαργαρίτα των εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές το περασμένο Σάββατο μιλώντας στην Καλλιθέα...

Σε λίγες ώρες αναμένεται η κακοκαιρία «Άριελ» στην Ελλάδα – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ένα χαμηλό βαρομετρικό, προερχόμενο από τη Σικελία και κινούμενο...

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει τις εκλογές, τις προκηρύσσει» (βίντεο)

Με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας παρομοίασε την τρέχουσα...

Τι περιμένει η Δικαιοσύνη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ιθύνων νους της συγκάλυψης....
Διαφήμιση