ΔΕΗ: Από σήμερα το πράσινο τιμολόγιο με αύξηση 43% στο πάγιο – Με 13,6 λεπτά η κιλοβατώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις για τις τιμές στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος που θα ισχύσουν για τον Ιανουάριο. Η ΔΕΗ έκανε την αρχή καθώς γνωστοποίησε τις τελικές τιμές για το Γ1/Γ1Ν Οικιακό.

Το πάγιο ανά μήνα ανέρχεται πλέον στα 5 ευρώ από 3 ευρώ.

Η τιμή για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες ανέρχεται σε 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω 0,14595. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20% για τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή κιλοβατώρας τον Δεκέμβριο με την επιδότηση ήταν 0,145 ευρώ/kWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 0,157 ευρώ/kWh για τις 500 και πάνω.

Η τελική τιμή για το ειδικό τιμολόγιο της Volton διαμορφώνεται στα 0,1240 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας. Με πάγιο 4,9 ευρώ. Το τιμολόγιο της Elpedison προσφέρεται στα 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.

Θα ακολουθήσουν οι τιμές και στους υπόλοιπους παρόχους.

Η τελική τιμή προμήθειας προκύπτει από το άθροισμα της τελικής βασικής τιμής προμήθειας και του μηχανισμού διακύμανσης. Υπενθυμίζεται, πως ο μηχανισμός διακύμανσης απαρτίζεται από έναν συντελεστή προσαύξησης (α) το ύψος του οποίου επιλέγεται ελεύθερα από τον προμηθευτή και μπορεί να αλλάζει μια φορά το τρίμηνο, ενώ η ανακοίνωση της τιμής γίνεται ένα μήνα πριν την τροποποίηση. Το μέσο όρο των ημερήσιων τιμών εκκαθάρισης της αγοράς επόμενης ημέρας του προηγούμενου μήνα, όπως διαμορφώνονται στο χρηματιστήριο ενέργειας (ΤΕΑ Μ-1). Δηλαδή για τον Ιανουάριο θα ισχύει η μέση τιμή του μήνα Δεκεμβρίου.

Επίσης, περιλαμβάνονται οι συντελεστές Lu και Ll που είναι τα όρια της περιοχής ασφαλείας, εντός της οποίας δεν ενεργοποιείται ο μηχανισμός διακύμανσης. Οι συγκεκριμένοι συντελεστές μπορούν να αλλάζουν μια φορά το τρίμηνο και τέλος ο συντελεστής β ο οποίος προκύπτει ως το γινόμενο του συντελεστή α με τη διαφορά της τιμής εκκαθάρισης αγοράς του προηγούμενου μήνα (ΤΕΑ Μ-1) μειωμένη κατά την Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς του προ- προηγούμενου μήνα (ΤΕΑΜ-2). Ο συντελεστής β τον Ιανουάριο θα έχει μηδενική τιμή.

Να σημειωθεί πως η έκπτωση στη βασική τιμή προμήθειας μπορεί να αλλάζει κάθε μήνα και η ανακοίνωση της τιμής γίνεται την 1η του μήνα. Επίσης, σε κάθε ενημερωτικό μήνυμα των προμηθευτών στους πελάτες τους, ηλεκτρονικό ή έντυπο, θα πρέπει να υπάρχει διακριτό πεδίο με κωδικό QR για την αυτόματη σύγκριση του τιμολογούμενου προϊόντος προμήθειας με τα υπόλοιπα και διακριτό πεδίο, με κεφαλαία γράμματα, για την παραπομπή στον ιστότοπο δημοσίευσης του Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών της Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση