Δ. Κουτσούμπας: Κάλεσμα συμπόρευσης ευρύτερων δυνάμεων στις ευρωεκλογές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τη μουσική παράσταση «Εγώ ο Μίκης», αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη παρακολούθησε το Σάββατο στη Λαμία ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης». 

«Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε και τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το 1973. Ο Μίκης είναι ο συνθέτης της καρδιάς μας, ο συνθέτης που σήμανε την αντίσταση, τον αγώνα των λαών και της νεολαίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικές αυτές οι προσπάθειες, οι πρωτοβουλίες που παίρνει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορωδία Αταλάντης, όπως να αφιερώσει σήμερα στον Μίκη αυτή τη συναυλία, αλλά και η υποστήριξη του Ωδείου Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας. Νομίζουμε ότι η νεολαία μαθαίνει, διδάσκεται τη μουσική μέσα απ’ αυτά, διδάσκεται την Ιστορία, διδάσκεται την αγωνιστική ανάταση για τους αγώνες που μέλλονται να ‘ρθουν», δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας. 

Κάλεσμα συμπόρευσης ευρύτερων δυνάμεων στις ευρωεκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ιδρυτική συνάντηση της Κομμουνιστικής Ευρωπαϊκής Δράσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, σημείωσε: «Η πρωτοβουλία που πήραμε για τη δημιουργία της Κομμουνιστικής Ευρωπαϊκής Δράσης, με τη συμμετοχή πολλών κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων από τις χώρες της Ευρώπης, έχει στόχο να συντονίσει τους αγώνες των λαών μας, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα των λαών σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και ευρύτερα όλης της Ευρώπης, όλης της περιοχής, όπως είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, σε άλλες περιοχές του πλανήτη, αλλά και τα μεγάλα οικονομικά λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις χώρες μας.

»Έτσι δίνουμε αυτό το έναυσμα, να προχωρήσουμε και να δώσουμε δυναμικά και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες τη μάχη των ευρωεκλογών, τον Ιούνη του 2024, με πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ. Απευθύνουμε κάλεσμα από τώρα, συμπόρευσης ευρύτερων δυνάμεων, ανθρώπων που ακολουθούσαν άλλα κόμματα αλλά σήμερα προσβλέπουν σε αυτό που πρεσβεύει το ΚΚΕ και το θεωρούν μια δύναμη, πραγματικά, η οποία μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη λαίλαπα της ΕΕ και των αντιλαϊκών πολιτικών».

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ευρωεκλογές 2024: H επόμενη μέρα και η θετική εναλλακτική

*Γράφει η Δανάη Κολτσίδα - Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, αλλά...

Ποια είναι η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Σε προηγούμενα άρθρα, περιγράψαμε τις...

Η “φυγή” Μητσοτάκη προϋποθέτει “έξοδο” Κασσελάκη και Ανδρουλάκη…

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς - Στην πρώτη δήλωσή του...

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία για το συνέδριο, η ανασυγκρότηση και τα μηνύματα

*Του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά με «ανοιχτό...
Διαφήμιση