Χωρίς την Κεραμέως η έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων για το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα των ΑΕΙ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έκτακτη Σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα οι πρυτάνεις και μάλιστα χωρίς την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, καθώς θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν τις θέσεις τους επί του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Στην Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, θα λάβουν μέρος οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις του Προεδρείου της Συνόδου.

Ενα από τα ζητήματα που αποδεικνύεται «κόκκινο πανί» για την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις πρυτανικές αρχές είναι και η πρόβλεψη για διευθύνοντα σύμβουλο-μάνατζερ στα Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που όλοι μιλούν για υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και για πλήγμα στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

«Στη παρούσα έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου δεν θα κληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο θέσεων καθαρά από την πλευρά των Πανεπιστημίων», αναφέρει η απόφαση του προεδρείου της Συνόδου. Μετά τον καθορισμό των θέσεων της Συνόδου, θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάντα εντός του διαστήματος διαβούλευσης», σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου.

Δεύτερη Έκτακτη Σύνοδος προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα (το μεσημέρι) 6 Ιουνίου, μετά από αίτημα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης με την παρουσία της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο νόμου των 345 άρθρων συναντά πληθώρα αντιδράσεων από πλευράς φοιτητών, ενώ ομόφωνη είναι η καταδίκη τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Donald Sutherland. Ο θρυλικός...

Πορεία στο Σύνταγμα με σύνθημα “Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργαζόμενους” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα...

Μητσοτάκης αμετανόητος, με υποσχέσεις και δειλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ...
Διαφήμιση