Χέρι χέρι με Αγοραστό ο Μητσοτάκης – Τον κάλεσε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χέρι – χέρι με τον Κωνσταντίνο Αγοραστό ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της μάχης για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε μετά βαΐων και κλάδων ότι το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας «υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού».

Ο πρωθυπουργός προσφέροντας απλόχερη στήριξη στον Κ. Αγοραστό ισχυριζόμενος τις προηγούμενες ημέρες ότι «παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης» σημειώνει στη σημερινή ανακοίνωσή του ότι «στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία των έργων αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία, η πορεία υλοποίησης της κρατικής αρωγής και των αποζημιώσεων κατοίκων και επιχειρήσεων, τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας και της Εκπαίδευσης, και ζητήματα αποζημίωσης των αγροτών για το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνει» τον Κ. Αγοραστό μετά τα τραγικά αποτελέσματα από το πέρασμα των δύο κακοκαιριών Daniel και Elias δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν γνωρίζει αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρειά του κάθε έργο μετά τον «Ιανό» παραπέμποντας στην έρευνα της Δικαιοσύνης. «Αυτός δεν είναι λόγος να μην στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό» σημείωνε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι από το ψηφοδέλτιο του Αγοραστού αποχώρησε χθες ο υποψήφιος Ιωάννης Θωμάς, δηλώνοντας ότι διαφωνεί απόλυτα με τον τρόπο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τη στρατηγική που ακολούθησαν ο Κ. Αγοραστός και όλοι οι αιρετοί της παράταξής του.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για «παρωδία της περιφέρειας» η οποία «“έπνιξε” τον Δήμο Παλαμά και σκότωσε και εξαθλίωσε τους συμπολίτες μου» σημειώνει ότι οι περισσότεροι πλημμυροπαθείς έμειναν «χωρίς σπίτι, χωρίς χωράφια και χωρίς δουλειά».

Με δηλώσεις του στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο κατήγγειλε ότι όταν επιχείρησε να συμμετάσχει στον σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κ. Αγοραστός τον απαξίωσε και τον παράκαμψε.

Τέλος σημειώνεται ότι στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού:

«Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία των έργων αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία, η πορεία υλοποίησης της κρατικής αρωγής και των αποζημιώσεων κατοίκων και επιχειρήσεων, τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας και της Εκπαίδευσης, και ζητήματα αποζημίωσης των αγροτών για το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση