Χατζηδάκης: Οι υποσχέσεις για «επίδομα» στους ευάλωτους και η… συμπάθεια στους αγρότες το Πάσχα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Υποσχέσεις για επίδομα το Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μοίρασε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης αλλά «σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας» όπως διευκρίνισε, καθώς προέχει το «πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, σχεδόν 5 δισ. ευρώ για να μειωθεί το χρέος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, έχουμε ανακοινώσει ήδη πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτά κοστίζουν 210-212 εκ. ευρώ. Όλο αυτό είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας. Νοιαζόμαστε να μην φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπει. Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους αγρότες, ο υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε στο να εκφράσει τη… συμπάθειά του και την “κατανόησή” του αλλά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα περιθώρια παρεμβάσεων με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για το 2024 αλλά χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για μόνιμη μείωση του κόστους πετρελαίου και ρεύματος, όπως απαιτούν οι αγρότες.

Πηγή: documentonews.gr

Φωτογραφία: SOOC

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...

Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα...
Διαφήμιση