Χαρίτσης: Η κοινωνία αγκομαχά και βλέπει κυβερνητικό πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Την ώρα που η κοινωνία αγκομαχά να αντιμετωπίσει την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, βλέπει τους κυβερνώντες να χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για ατομικό πλουτισμό και πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία. Παράλληλα έχουμε το σκάνδαλο των υποκλοπών και την προσπάθεια συγκάλυψής του. Αλλά και την κατάρρευση του ΕΣΥ» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Την ώρα της κάλπης όλα αυτά θα μπουν στο τραπέζι και τα κρίνουν την απόφαση που θα λάβουν οι πολίτες».

«Η κοινωνική πλειοψηφία δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα και η κυβέρνηση μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Kontra Channel» το βράδυ της Δευτέρας.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση παίρνει μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της μεγάλης περιουσίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως η μηδαμινή φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και τα πετρελαιοειδή, η κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ και η μείωση του φόρου στα μερίσματα. Μέτρα όμως που θα μπορούσαν θα μπορούσαν να στηρίξουν πραγματικά τους ασθενέστερους και τα μικρομεσαία στρώματα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, μένουν στο συρτάρι».

«Η κρίση έχει πολλαπλές διαστάσεις. Εκτός από κρίση ακρίβειας είναι και κρίση εισοδήματος, με τη χώρα μας να έχει το 2ο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με όρους αγοραστικής δύναμης σε ολόκληρη την ΕΕ των 27» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Παράλληλα έχουμε και μια κρίση παραγωγική, με την ΕΛΣΤΑΤ να δείχνει εκτόξευση του εμπορικού ελλείματος, που έφτασε στο 60% κατά το πρώτο 11μηνο του 2022».

«Τα τελευταία δύο χρόνια το ποσοστό των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας έχει εκτοξευτεί», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Την στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο σε δυσθεώρητα ύψη, η προεκλογική αύξηση στον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έχει ήδη εξανεμιστεί. Εμείς μιλάμε για τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ώστε να παρακολουθεί τα επίπεδα του πληθωρισμού» συνέχισε, τονίζοντας: «Ταυτόχρονα, χρειάζονται και μέτρα όπως η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους από την πανδημία και μετά».

«Στην ανασφάλεια, τον φόβο και την οργή που νοιώθουν οι πολίτες πρέπει να δοθεί πολιτική διέξοδος, με ρεαλισμό και ριζοσπαστισμό. Με παρεμβάσεις στην οικονομία και την ενέργεια, με την επαναφορά στο δημόσιο βασικών πυλώνων όπως η ΔΕΗ, με έναν αναβαθμισμένο ρόλο του Κράτους στο τραπεζικό σύστημα και σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε θεσμικά ζητήματα». «Χρειάζεται πολιτική αλλαγή ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω με ελπίδα και αισιοδοξία» κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση