Χαμόγελο του Παιδιού: Η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω και ζητά να σταματήσουν οι αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο ντόρος που δημιουργήθηκε γύρω από το Χαμόγελο του Παιδιού μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας και στα Σπίτια Μόνιμης διαβίωσης υποχρέωσε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσουν άρον άρον τον πρόεδρο του οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου για να βρεθεί μια λύση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος το Μέγαρο Μαξίμου του είπε να σταματήσει τις αντιδράσεις μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου προφανώς να χειριστεί το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια δέσμευση ότι θα γίνει νέα συνάντηση μαζί του. «Χτες με κάλεσαν στο Μαξίμου να μιλήσουμε και είμαι σε παύση μέχρι την Παρασκευή που ελπίζουμε να κοπεί ο γόρδιος δεσμός, αν κοπεί. Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο που μας έχει συγκινήσει ιδιαίτερα, που έχει προσπαθήσει για μία ακόμη φορά.

Με υποχρέωσαν ηθικά, δεν λέω κάποιον άλλον τρόπο, να μην κάνω επικοινωνία για το θέμα, γιατί η επικοινωνία έχει δημιουργήσει ένα θέμα. Πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου, καταθέσαμε τις απόψεις μας, ειπώθηκαν κάποια πράγματα. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Ελπίζω να με δει ο κ. Μητσοτάκης γιατί μόνο εκείνος μπορεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Αν με δεχτεί ο άνθρωπος», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Μega.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κατήγγειλε ότι τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού απειλούνται με λουκέτο, ενώ κατηγόρησε την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για προσπάθεια «διάλυσης μιας οικογένειας».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει εκατοντάδες διαδικασίες και δράσεις. Είναι ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα που ‘τρέχει’ με 500 επαγγελματίες και 4.000 εθελοντές. Αυτό ενοχλεί», τόνισε ο ίδιος, ενώ ξεκαθάρισε ότι «Η ψυχή μου έχει γίνει μαύρη. Με την κυβέρνηση έχουμε πολύ καλή σχέση γενικότερα. Απλά υπάρχει τώρα συγκεκριμένο θέμα».

«Κάθε μέρα έχουμε μια δήλωση εφήβου για αυτοκτονικό ιδεασμό»

Ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος και στην υπόθεση του 14χρονου που έδωσε τέλος στη ζωή του, μετά από bullying που είχε δεχτεί – σύμφωνα με όσα έρχονται «στο φως» – εξήγησε ότι «Ξέρουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι στο σχολείο του παιδιού για να στηρίξουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Κάθε μέρα στο Χαμόγελο του Παιδιού έχουμε μια δήλωση εφήβου για αυτοκτονικό ιδεασμό. Κάθε μέρα! Το bullying στα σχολεία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Είχαμε στο παρελθόν και άλλα παιδιά που αυτοκτόνησαν. Κάθε φορά που ακούμε ένα θάνατο ξυπνάμε».

*Πληροφορίες από το ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...

Κέρδη για τους μεγάλους, ασφυξία για μικρούς και εργαζόμενους

*Της Μαριάννας Τόλια - Την ώρα που λίγες μεγάλες...

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας θα συγκληθεί εκτάκτως...

Φόρουμ Δελφών: Από διεθνές βήμα, τηλεοπτικό πρόγραμμα…

*Του Στράτου Βαλτινού - Περισσότερο με τηλεοπτικό  πρόγραμμα, παρά με...
Διαφήμιση