Αστεροσκοπείο Αθηνών: Είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς στην Πεντέλη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Από τις 18 Ιουλίου 2022 είχε προειδοποιήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και να καούν δασικές εκτάσεις.

Η μεγάλη πυρκαγιά, στην παρούσα φάση βρίσκεται σε ύφεση και χωρίς ενεργά μέτωπα, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση κάποιων εστιών.

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η ανάρτηση για τη φωτιά στην Πεντέλη

“Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες.

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της διαδραστικής εφαρμογής του BEYOND https://riskmap.beyond-eocenter.eu/
Το μοντέλο αναπτύχθηκε το 2020 και προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500m”

Πηγή: politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λέγε λέγε, κάτι έμεινε στο τέλος…

*Του Γιάννη Α. Μυλόπουλου - Φίλη ψυχολόγος, προσπαθώντας να...

Δίκη Άλκη Καμπανού / Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία...

Συνέντευξη Τσίπρα στο Ζάππειο: 5+1 αλήθειες για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην οικονομία

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών 2023...

Εκτός ψηφοδελτιών της ΝΔ ο Πνευματικός μετά τις απάνθρωπες δηλώσεις του

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις...
Διαφήμιση