Αποστολάκη: Η Εξεταστική θα καταγραφεί ως οργανωμένη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Η απόφαση και η εντολή για την υλοποίηση της συγκάλυψης δόθηκε από τον Πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, που συνειδητά επέλεξε να αποκλείσει την σε βάθος διερεύνηση και να προστατέψει συνδεδεμένα με αυτόν πολιτικά πρόσωπα. Η πολιτική ευθύνη του είναι διπλή. Αφορά το περίφημο επιτελικό κράτος που κατά τη διάρκεια της τετραετούς πρώτης θητείας του δεν διασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, λόγω μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717/2014, γεγονός το οποίο τελεί σε άμεση αιτιώδη συνάφεια με την τραγωδία των Τεμπών.

Αφορά όμως και τη μετέπειτα μεθόδευση της συγκάλυψης: την εντολή για το μπάζωμα και την εντολή για το μπάζωμα και την ενορχήστρωση της συγκάλυψης των υπευθύνων κατά τη διάρκεια τω ν εργασιών της Εξεταστικής” δήλωσε η βουλευτής Βορείου Τομέα και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη κατά τη συζήτηση των πορισμάτων των κομμάτων που συμμετείχαν στην επιτροπή για τη Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και Όλων των Πτυχών που Σχετίζονται με αυτό.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαρίθμησε τις αποφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αποσκοπούσαν στην συγκάλυψη των αιτίων και των υπευθύνων:

  1. ο αποκλεισμός κρίσιμων μαρτύρων
  2. η προστασία που προσφέρθηκε στον πρώην Υπουργό Κ. Καραμανλή με την απόρριψη της πρότασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης να διαβιβαστεί η κατάθεση του στην αρμόδια Εισαγγελία με το ερώτημα της τέλεσης ψευδορκίας
  3. ο αποκλεισμός στοιχείων και μαρτύρων γύρω από την υπόθεση του μπαζώματος στον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να προστατευθεί ο Υφυπουργός Χ. Τριαντόπουλος η εκείνος ο κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος εκτελώντας άνωθεν οδηγίες έδωσε την εντολή να μπαζωθεί ο τόπος
  4. η άρνηση της Επιτροπής να ζητήσει από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το σύνολο της δικογραφίας,
  5. η ίδια η ίδια η αιφνίδια λήξη των εργασιών της Επιτροπής στις 20/2.

Όπως τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη, “η περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης επιβάλλεται καθώς παρά τον παρελκυστικό τρόπο λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής κατέστη εφικτό να εξαχθούν ξεκάθαρα συμπεράσματα που υποδεικνύουν την ύπαρξη αποχρωσών ενδείξεων ενοχής για τέλεση του ποινικού αδικήματος του άρθρου 291 ΠΚ, τελούμενο δια παραλείψεως και με ενδεχόμενο δόλο, (διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων, αεροσκαφών) όπως αυτό εισήχθη με τον Ν. 4619/2019, αλλά και με την προηγούμενή του μορφή, καθώς και του ποινικού αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) για συγκεκριμένα τους δυο αρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των εργασιών της επίδικης σύμβασης 717/2014, η οποία τελεί σε άμεση αιτιώδη συνάφεια με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Όπως σαφώς ακούστηκε σε αυτή εδώ την αίθουσα από υπεύθυνα χείλη εμπειρογνωμόνων αν το σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης είχε παραδοθεί μέσα στην αποκλειστική προθεσμία, που η σύμβαση είχε προβλέψει, και σε κάθε περίπτωση λειτουργούσε στις 28/2/2023, το δυστύχημα μετά βεβαιότητας δεν θα συνέβαινε”.

“Γνωρίζουμε από τη μέχρι σήμερα λειτουργία σας ότι δεν θα συναινέσετε. Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν θα επιτρέψετε τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης προτάσσοντας την προστασία του κου Καραμανλή” πρόσθεσε η Μ. Αποστολάκη.

“Βγαίνοντας από αυτή την αίθουσα οι συνάδελφοι μου και εγώ επιθυμούμε να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους συγγενείς αυτών των 57 ανθρώπων. Επιθυμούμε να τους πούμε “δεν είστε μόνοι σας, είμαστε κοντά σας, δεν θα αφήσουμε τίποτα στο σκοτάδι, τίποτα και κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος”. Δεν είμαι βέβαιη ότι αποτελεί για όλους σε αυτή την αίθουσα στόχο και ότι όλοι αισθανόμαστε αυτήν την ανάγκη και ούτε είμαι βέβαιη πως την υπηρετήσαμε με τις πράξεις μας”, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

“Ενάμιση εκατομμύριο υπογραφές απαιτούν από όλους μας να κάνουμε επιτέλους κάτι, απαιτούν ένα πολιτικό σύστημα υπεύθυνο και γενναίο. Ακόμη όμως κι αν ξεχάσουμε τις υπογραφές, ακόμη κι αν ξεχάσουμε την έννοια της πολιτικής μας ευθύνης, με τη συνείδηση μας, τι θα κάνουμε; Αυτό που έχει συμβεί στα Τέμπη δεν μπορεί να τελειώσει έτσι όπως το επιχειρεί σήμερα σε αυτή την αίθουσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε. Όπου και όπως μπορούμε. Μέχρι τέλους! Και σε ότι αφορά εμάς στο ΠΑΣΟΚ θα το κάνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.”, τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση