Από το 2009 «αλώνιζαν» οι Καταριανοί… επενδυτές, ακόμα και στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εφερναν στην Ελλάδα μεγάλα χρηματικά ποσά για αγορές γης εκτός από την υπόθεση του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο και έχουν ιδρύσει δέκα εταιρείες απασχολώντας την Αρχή Καταπολέμησης Παράνομων Εσόδων για «ξέπλυμα» ● Η παρουσία τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί περιστασιακά κατά πώς βολεύει το αφήγημα της κυβέρνησης για την εμπλοκή Πιτσιόρλα-Σαγιά στις ακροάσεις της ΕΥΠ.

Το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για την εμπλοκή των Πιτσιόρλα-Σαγιά στις ακροάσεις της ΕΥΠ με φόντο τους επενδυτές από το Κατάρ και κυρίως για το γεγονός ότι ήδη από το 2013 (επί κυβέρνησης Σαμαρά) η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερωθεί αναλυτικά από την Αρχή Καταπολέμησης Παράνομων Εσόδων, δημιουργεί άλλα δεδομένα στην υπόθεση. Απέδειξε, κατά κύριο λόγο, ότι οι επενδυτές που εμπλέκονταν στην υπόθεση του «Ναυαγίου» της Ζακύνθου ήταν οι ίδιοι που είχαν απασχολήσει τις ελεγκτικές αρχές από το 2009, όταν έφερναν στην Ελλάδα μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να τα επενδύσουν σε αγορές γης και πως η παρουσία τους στη χώρα είχε συνέχεια και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί περιστασιακά και κυρίως κατά πώς βολεύει το αφήγημα της κυβέρνησης.

Η συνεργασία τους με ανθρώπους που είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο στη χώρα μας, όπως επίσης και το γεγονός ότι κάποια στιγμή εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι του εμίρη του Κατάρ θέλοντας να αγοράσουν χιλιάδες εκτάσεις και νησίδες σε περιοχές όπου τον τελευταίο λόγο είχε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (λόγω του χαρακτήρα τους) καταρρίπτουν το επιχείρημα ότι η παρακολούθηση εκ μέρους της ΕΥΠ γινόταν για μια «επενδυτική, αστική διαφορά», πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι εν λόγω επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργήματα, έπειτα από την έκδοση δύο σχετικών βουλευμάτων της Δικαιοσύνης.

Δέκα εταιρείες

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον 10 εταιρείες φαίνεται πως έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι Τζουμάνα Μπεσάρα και Κριστιάν Κομέρ, λιβανέζικης καταγωγής με καναδική υπηκοότητα, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Μοχάμαντ Μακλούφ και Γκάζι Χαντάντ στο παρελθόν, απασχολώντας την Αρχή για το ξέπλυμα. Και με όχημα κάποιες απ’ αυτές τις εταιρείες προχώρησαν στην αγορά γης σε διάφορα σημεία της χώρας από το 2011, για να φτάσουμε στην περίφημη υπόθεση του «Ναυαγίου» το 2014.

Με μία απ’ αυτές τις εταιρείες έλαβαν επιδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης πέρυσι ύψους 536.000 ευρώ, την ώρα που εκκρεμούν εις βάρος τους κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ήδη από το 2020. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές στις κάτωθι επιχειρήσεις: «P.M.C. REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «OFF WHITE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ», «CAPRICE ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «PIMAKRI (ΠΙΜΑΚΡΙ) ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «PIMACO (ΠΙΜΑΚΟ) ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «PIMARA (ΠΙΜΑΡΑ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «PIMA-MAR (ΠΙΜΑ-ΜΑΡ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «PIMANSO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», «PIMA – GATE (ΠΙΜΑ – ΓΚΕΗΤ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» κ.ά.

Ο Αδωνις

Tον Φεβρουάριο του 2020 ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ζητούσε από τους κατοίκους της Ζακύνθου «να ρίξουν νερό στο κρασί τους», προωθώντας το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για μια λύση συμβιβασμού στην υπόθεση του «Ναυαγίου». Ο ίδιος από το βήμα της Βουλής τον Ιούνιο του 2020 έλεγε: «Εάν οι Ζακυνθινοί δεν θέλουν την επένδυση δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θέλουν οι Ζακυνθινοί να μη βρει κανείς τους δουλειά; Να μη βρει. Δεν τα θέλετε; Δεν θα γίνουν. Ηρθε ένας κύριος, δύο κύριοι, πέντε κύριοι και είπαν να κάνουν πέντε πράγματα. Δεν τα θέλετε; Δεν θα γίνουν, είναι η απάντηση. Θέλει ο Ζακυνθινός να πεινάσει; Ας πεινάσει».

Η ειρωνεία είναι ότι στις 14 Μαΐου του ίδιου έτους είχε εκδοθεί το πρώτο βούλευμα της Δικαιοσύνης που έστελνε σε δίκη τους επενδυτές με ιδιαίτερα βαρύτατες κατηγορίες και για ζημιά εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου άνω των 17 εκατ. ευρώ…

Το 2018 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου δεν ακυρώνει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας ανάμεσα στον Γ. Χάρο και την Pimana και ορίζει πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τον προσδιορισμό της θέσης, της έκτασης και των ορίων του μοναστηριού του Αϊ-Γιώργη των Κρημνών. Την απόφαση αυτή ο Αδωνις Γεωργιάδης σπεύδει να παρουσιάσει στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Πάνου Σκουρλέτη, ως «δικαίωση των Καταριανών και της Pimana» και ως απόδειξη ότι «δεν υπήρξε καμία απάτη». Τα γεγονότα έκτοτε δεν έχουν δικαιώσει τον υπουργό…

Το ερώτημα

Οπως γράψαμε χθες, η υπόθεση είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον του ΓΕΕΘΑ καθώς οι νησίδες προς πώληση στο σύμπλεγμα των Εχινάδων θεωρούνται παραμεθόριος. Επ’ αυτού αξίζει να θέσουμε ένα ερώτημα. Αληθεύει ότι ο αρμόδιος αξιωματικός που έπρεπε να υπογράψει για να συνεχιστεί η επένδυση, αρνήθηκε να το κάνει και ξηλώθηκε εν μιά νυκτί; Ολα αυτά συνέβησαν επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αν ναι, γιατί αντικαταστάθηκε από γυναίκα αξιωματικό του Ναυτικού η οποία και υπέγραψε αμέσως;

*Ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση