Από πού αγοράζετε φέτα, κύριε Μητσοτάκη;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, σε μια καθαρά προεκλογική ομιλία στη Βουλή, υποτίθεται απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός έκανε πολλές ακροβασίες, θέλοντας να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε στον λογαριασμό του σουπερμάρκετ δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Το πιο ακραίο παράδειγμα, το είπε στην προφανή προσπάθειά του να ακυρώσει μια δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την τιμή της φέτας, αλλά και να μας πείσει ότι η φέτα είναι φθηνή.

Σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι έπρεπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τη ρωτήσει: «Αγαπητή Ούρσουλα παρακαλώ να μας εξηγήσεις γιατί η φέτα που παράγεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα απ’ ό,τι στο Βέλγιο, είναι 34% πιο ακριβή. Ευχαριστώ, Κυριάκος». 

Και από το βήμα της Βουλής, απάντησε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας, όπως είπε και στοιχεία: Στην Ελλάδα η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ και στη Γερμανία (όχι στο Βέλγιο) 8,38 ευρώ. Εκτιμούμε ότι αναφέρεται σε τιμές κιλού. Αλλά ακόμη και επίπεδο μισού κιλού είναι έωλη η τιμή 6,28 ευρώ. Αυτή υπάρχει μόνο για συσκευασμένα προϊόντα των 400 γραμμαρίων και στα λεγόμενα «λευκά τυριά», που δεν είναι φέτα.

Τώρα λοιπόν εμείς ρωτάμε τον πρωθυπουργό, από πού αγοράζει φέτα, διότι από μια μικρή έρευνα (διαδικτυακά) στις τιμές της φέτας σε πέντε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και σε επώνυμα προϊόντα συσκευασμένα (όχι χύμα, που δεν τα γράφουμε για λόγους διαφήμισης) η φέτα κοστίζει το κιλό από 12 ευρώ η φθηνότερη και φτάνει ακόμη και τα 17 ευρώ το κιλό η ακριβότερη. Βρήκαμε και 10 ευρώ το κιλό, αλλά σε προϊόν ιδιωτικής ετικέτας.

Και να του πούμε επίσης ότι ακόμη και αν ισχύει αυτό που λέει για τη Γερμανία, ο κατώτατος και ο μεσαίος μισθός εκεί δεν έχουν καμία σύγκριση με τους ελληνικούς. 

*Της Αρχοντίας Κάτσουρα

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιάζεται κοινή αντιπρόταση απέναντι σε αυτήν του Ανδρουλάκη

*Του Νίκου Λιονάκη - Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να...

Euro 2024: Νίκη του Βελγίου με 2-0 τη Ρουμανία και ο γρίφος του 5ου ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Βέλγιο σαφώς βελτιωμένο, σε σχέση με την απόδοση του στην...
Διαφήμιση