Απέτυχε η κυβέρνηση με την «επιχείρηση – σκοτάδι» – Ο Ράμμος θα ενημερώσει τη Βουλή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η αποφασιστικότητα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να εξαντλήσει όλο το εύρος των κινήσεων που ορίζονται συνταγματικά για την ενημέρωση της πολιτείας φέρνει αμηχανία αλλά και δεύτερες σκέψεις στο στενό κύκλο του Μεγάρου Μαξίμου, που ήλπιζε ότι με την άρνηση της πλειοψηφίας να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα αποτελέσματα των ερευνών της Αρχής στους παρόχους, θα «πάγωνε» η προσπάθειά του.

Ο ίδιος, ωστόσο, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, δηλώνει ότι θα πράξει το καθήκον του κατά συνείδηση και μέχρι τέλους, καθώς το αποτέλεσμα των ερευνών της ΑΔΑΕ είναι σημαντικό και δεν μπορεί να μην παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα.

Το μήνυμα φαίνεται ότι έχει φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο οποίο, εκτιμάται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αντίδραση του κ. Ράμμου στο μπλόκο της πλειοψηφίας για ενημέρωση της Επιτροπής και τη νέα επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ προς τον πρόεδρό της με την οποία υπενθύμισε ότι το αίτημα του (για ενημέρωση της Επιτροπής) προκύπτει από τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Ν.Δ και από το καταστατικό της Αρχής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, άφησε την Παρασκευή ανοικτό το «παράθυρο» υπαναχώρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν αποφασιστεί η αλλαγή πλεύσης αυτή, και με δεδομένο ότι η μειοψηφία εμφανίζεται αρνητική να κάνει χρήση του δικαιώματός της να καλέσει η ίδια τον κ. Ράμμο, γιατί έχει δικαίωμα να το πράξει μόνο μία φορά και θα οριστεί σε χρόνο που θα επιλέξει η πλειοψηφία, τότε η συνεδρίαση θα οριστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Βεβαίως, στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι γνωρίζουν ότι παρά το απόρρητο, θα υπάρξει καταιγισμός διαρροών μετά την ενημέρωση του κ. Ράμμου. Κατανοούν, όμως, ταυτόχρονα, ότι είναι μάλλον αδύνατο να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ στους παρόχους τηλεφωνίας, καθώς ο επικεφαλής της φέρεται αποφασισμένος, αν η πλειοψηφία δεν αλλάξει στάση, να ενημερώσει το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε και το σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η έρευνα της ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε τις επισυνδέσεις μέσω ΕΥΠ σε 6 πρόσωπα από τον ίδιον πάροχο.

Εφόσον, τελικά, η κυβερνητική πλειοψηφία δεχθεί την ενημέρωση Ράμμου, θα επικαλεστεί, προφανώς, το απόρρητο. Οι διαρροές, όμως, είναι αναπόφευκτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η αλλαγή γραμμής (μένει να επιβεβαιωθεί) οφείλεται και στο ό,τι κατέστη σαφές από την ΑΔΑΕ πως εάν υπάρξει μπλόκο στην ενημέρωση και επειδή ο κ. Ράμμος διατρέχει τον κίνδυνο -εαν δεν ενημερώσει- να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι αποφασισμένος να ενημερώσει προσωπικά κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διατύπωσε και το σχετικό αίτημα.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο όμως και για έναν άλλο λόγο. Γιατί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επιβεβαίωσε την επιμόλυνση 20 τηλεφωνικών αριθμών με το παράνομο λογισμικό Pretador, εξέλιξη που προκάλεσε αίτημα της εισηγήτριας της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου να προσκληθεί για ακρόαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Όπως είναι αυτονόητο, η αντιπολίτευση, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί σε πρώτο πλάνο το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και να μην αφεθούν τα περιθώρια στην κυβέρνηση να «ροκανίσει» τον χρόνο έως την προκήρυξη των πρώτων εκλογών και τη διάλυση της Βουλής.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πώς λειτουργεί ο μηχανισμός αισχροκέρδειας στα σούπερ μάρκετ

Μηχανισμοί αισχροκέρδειας λειτουργούν εντός των σούπερ μάρκετ, όπως καταγγέλλουν...

Ανδρουλάκης: «Γιατί δεν ανέφερα όνομα υποψήφιου Πρωθυπουργού»

Στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών απάντησε ο Πρόεδρος του...

Καιρός: Αλλαγή από σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες...
Διαφήμιση