Αντώνης Ρέμος: Κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα για φοροδιαφυγή – Έλεγχος σε λογαριασμούς του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα με επίκεντρο τον Αντώνη Ρέμο διήρκεσε πολλούς μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, και η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων προήλθε με την ολοκλήρωση της, αφού οι ελεγκτές φέρεται να ανακάλυψαν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ίδιο και εταιρία συμφερόντων του, η οποία φέρεται να έχει εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Ο τραγουδιστής που έχει προγραμματισμένες μεγάλες συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι βρίσκεται από χθες στα πρωτοσέλιδα του Τύπου, αφού οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν τεράστια φοροδιαφυγή, με τις έρευνες να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Στην απάντηση που έδωσε μέσω των δικηγόρων του ο τραγουδιστής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ εκφράζει την λύπη του για την δημόσια έκθεση του.

«Με λύπη και εύλογη απορία» επισημαίνει «πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν. Η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, ο τραγουδιστής φέρεται να δήλωνε εισόδημα 50.000 ευρώ τον χρόνο, με την Αρχή για το Ξέπλυμα να εντοπίζει φοροδιαφυγή και αντίστοιχα ξέπλυμα παράνομου χρήματος, σε ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ως είθισται μάλιστα σε τέτοιου είδους ελέγχων η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μόλις ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελεγχόμενου χωρίς να τον ενημερώσει και ταυτόχρονα αποστέλλει το πόρισμα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Αυτή όμως, όπως αναφέρουν πηγές, είναι μόνο η αρχή, με το επόμενο βήμα των Αρχών να είναι ο έλεγχος λογαριασμών και θυρίδων συγγενικών του προσώπου, όπου πιθανώς να έχουν μεταβιβαστεί χρήματα από τον τραγουδιστή.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας παρέλαβε το πόρισμα πριν από τέσσερις εβδομάδες και είναι πλέον θέμα χρόνου να κληθεί ο δημοφιλής ερμηνευτής που υποστηρίζει ότι δεν έχει φοροδιαφύγει για nα καταθέσει τη δική του άποψη.

ΠΗΓΗ: LIBRE.GR

ΦΩΤΟ: zougla.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση