Αντώνης Παπαγιαννίδης: “Η νίκη Κασσελάκη και η «μάχη» επικοινωνίας και πολιτικής” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα φαινόμενο προς συζήτηση. Νέος με χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν με όσα είχαμε στο μυαλό μας για έναν πολιτικό της Αριστεράς, εμφανίστηκε στην τελική ευθεία της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα και έκοψε άνετα, πρώτος το νήμα. Τι συνέβη;

Ο κ.Αντώνης Παπαγιαννίδης έμπειρος δημοσιογράφος και αναλυτής αναλαμβάνει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις. Όπως πάντα με ψυχραιμία και οξυδέρκεια.

Πρώτα απ΄  όλα το αποτέλεσμα είναι πολύ ξεκάθαρο. Επόμενη διαπίστωση είναι ότι δεν θα αφεθεί χρόνος για εσωκομματικές αμφισβητήσεις. Το ανέφερε και ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε δημόσια τοποθέτηση του. Όπως λέει ο κ.Παπαγιαννίδης θα αναμένουμε τις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα κρίνουν τις κινήσεις των «παικτών» του πολιτικού παιχνιδιού. Κριτήριο θα αποτελέσουν φυσικά και οι περιφερειακές εκλογές. Στο βάθος έρχονται και οι ευρωεκλογές.

Μπορεί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως έχει; Μπορεί να συνυπάρξουν οι «τάσεις»; Ο κ.Παπαγιαννίδης μιλά για το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ» που δοκιμάστηκε και άλλαξε από την άσκηση της εξουσίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποφύγει πλέον ότι επέλεξε να γίνει κόμμα εξουσίας» ,υπενθυμίζει ο κ.Παπαγιαννίδης. Το πείραμα συνεχίζεται και πρώτα απ΄  όλα ο κόσμος, οι ψηφοφόροι θα κρίνουν την επιτυχία ή την αποτυχία του. Έπονται τα στελέχη που θα κάνουν τις επιλογές τους. Είτε φεύγοντας, είτε μένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει νικήσει οριστικά την πολιτική η επικοινωνία; Η «πολιτική επικοινωνία» έστω; Ο κ.Αντώνης Παπαγιαννίδης απαντά με σαφήνεια. «Ο κόσμος θέλει δεν θέλει θα έρθει σε επαφή με το αποτέλεσμα της πολιτικής, όχι μόνο με την εκφώνηση της», λέει. Στέκεται  ιδιαίτερα στο «γλωσσικό ατόπημα» του κ.Κασσελάκη για την Κύπρο και εξηγεί γιατί.

Τέλος ο κ.Παπαγιαννίδης απαντά στο ερώτημα αν πρέπει να ανησυχούμε για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Πηγή: militaire.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την...

Η «αντρική σχολή» του Αντώνη Σαμαρά αναστατώνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία

*Της Μαρίας Μάνη - Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φανατικούς...

Στ. Κασσελάκης: Ανασυγκρότηση και επεξεργασία θέσεων με ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα - Γραμμή ανασυγκρότησης σε οργανώσεις και...

Η Κ.Ο των “11” και η αναδιάταξη στον προοδευτικό χώρο

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και...
Διαφήμιση