Αντιπολιτευτικά πυρά κατά της κυβερνητικής απραξίας για πώληση F16 στην Τουρκία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία ασκούν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για «παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη» κάνει λόγο μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη. 

Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας. 

Επιπλέον, αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη. 

Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα.

Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».​

►Ότι ανοίγει «επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις “συνδιαχείρισης” στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ», κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Περισσός.

Η δήλωση του ΚΚΕ 

Την ώρα που δυναμώνουν οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όπως και τα παζάρια για νέους εξοπλισμούς με κριτήριο την ενίσχυση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, έρχεται ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως «ΝΑΤΟϊκά νησιά», ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις «συνδιαχείρισης» στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ.

► Για «εθνική μειοδοσία» από την «αφωνία της Ν.Δ., η οποία έχει αφήσει την ομογένεια μόνη της να μάχεται για την ακύρωση της επικίνδυνης πρόθεσης του Μπάιντεν να εξοπλίσει την Τουρκία», προειδοποιεί η Ελληνική Λύση.

«Λίγες ημέρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυβέρνησης υπέρ της πώλησης Αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία, η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να αποστείλει το σχετικό αίτημα στο Κογκρέσο.

Η Ελληνική Λύση ξεκαθαρίζει πως κάθε παροχή οπλικού συστήματος στον φασίστα Ερντογάν και την βάρβαρη Τουρκία, συνιστά εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Είναι δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και ο προηγούμενος εξοπλισμός τους που απαιτούν οι Τούρκοι, θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

Η αφωνία της Ν.Δ. η οποία έχει αφήσει την ομογένεια μόνη της να μάχεται για την ακύρωση της επικίνδυνης πρόθεσης του Μπάιντεν να εξοπλίσει την Τουρκία, ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση