Ανδρουλάκης: “Προτιμώ να είμαι χρήσιμος στην πατρίδα παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έμφαση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής (21/4) στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Έχουμε προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα αναδρομικά υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλά καρτ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα; Ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε κάποιες δόσεις, σύμφωνα και με τις δυνατότητες της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Καταθέσαμε τροπολογία για να λάβουν ένα σημαντικό επίδομα μητρότητας οι γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι αγρότισσες. Η τροπολογία μας κατατέθηκε στις 24/01/2023. Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι δεν γίνεται. Το έκανε ενάμιση χρόνο μετά» τόνισε, καταδεικνύοντας την προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

«Όπου κι αν πάω στη χώρα μας συναντώ την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Εμείς τι προτείνουμε; Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να κάνουμε νέο χάρτη, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε παντού ισχυρά δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρέπει να δώσουμε τα βαρέα κι ανθυγιεινά σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί τους για να υπάρχει ένα κίνητρο να μπουν ξανά νέοι άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διότι φεύγουν, κατά κύριο λόγο, προς τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς οι ίδιοι λέγαμε να γίνουν πριν 20 χρόνια, αλλά με χαμηλό αντίτιμο και με προσωπικό. Δεν μπορεί να μην έχεις πρωινά, αλλά να θες να κάνεις απογευματινά, με αποτέλεσμα πολύ πιθανόν βαριά χειρουργεία να γίνονται απόγευμα και οι μικρότερες επεμβάσεις το πρωί. Άρα, δημιουργείται μια νέα κοινωνική αδικία και μια νέα στρέβλωση του συστήματος» υπογράμμισε αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ.

Ανδρουλάκης: Οι 3 λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

Στον δρόμο προς την κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης συμπύκνωσε σε τρεις τους λόγους της θετικής ψήφου στο ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρώτος λόγος είναι για να αποδοκιμάσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος λόγος είναι για να έχει μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τροπάριο, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και να έχει, συγχρόνως, μια κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έχουν σταθεί δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας σταθερά σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους υπόλοιπους» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ως προς τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της Κεντροαριστερά, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Έχω πολλά παραδείγματα. Στην Ιβηρική χερσόνησο η Σοσιαλδημοκρατία ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για να ηττηθούν τα συντηρητικά κόμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα, το οποίο έχει όμως μια ηγεσία η οποία δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς σε καμία των περιπτώσεων.

Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου “δεν είσαι ο λογιστής μου” την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες. Ένας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν τις εκλογές να πει: “ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες”».

«Είναι αυτή σοβαρή εξωτερική πολιτική;»

Και συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης: «Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ένα ισχυρό ποσοστό για να καλέσει στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο – γιατί ακούμε πολλά σενάρια – σε προγραμματική σύγκλιση δυνάμεις όπως ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αλλά καταλαβαίνουν ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει πιάσει κόκκινο, ανθρώπους της Αριστεράς που καταλαβαίνουν ότι αυτή η ηγεσία δεν εκφράζει την Αριστερά αλλά κάτι άλλο».

«Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός. Για παράδειγμα, όταν αναδεικνύουμε τα ψέματα επί μια εβδομάδα του Πρωθυπουργού και των υπουργών του για τη διαρροή των email στην κα Ασημακοπούλου δείχνοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι, και βγαίνεις και λες: “φέρτε διεθνείς παρατηρητές”, πετάς τη μπάλα στην κερκίδα» πρόσθεσε.

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Τη μια μέρα υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Μπελέρης με τη Νέα Δημοκρατία, την άλλη μέρα η κ. Μπακογιάννη φέρνει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγχρόνως βγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτό. Δηλαδή η κ. Μπακογιάννη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας λέει άλλα. Είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική; Μας εκθέτουν» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο των αποστάσεων που πήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την έκθεση Μπακογιάννη.

Πηγή: flash.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση