Ανδρουλάκης: Οι πολίτες υποφέρουν από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην εισήγηση του τόνισε πως “έχουμε χρέος, τον νέο κύκλο που ανοίγει για την παράταξή μας, να τον υπηρετήσουμε με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και συνέπειας. Οι αξίες, οι ιδέες και οι θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθειά μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα”.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη “να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα. Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη”.

Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας, που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών. “Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια απαράδεκτης αδράνειας για να επιβάλουν τέσσερα πρόστιμα… τους αξίζει ένα ‘μπράβο’. Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για να σταματήσει το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν και να κάνουν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως για να μειωθεί το κόστος στέγασης, συμπληρωματικά στη δημιουργία της δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, προτείνει την άμεση κατάργηση της golden visa και την βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες.

Ήταν έντονα επικριτικός προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως δεν θέλει να γίνει η προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη και με τη στάση της επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. “Εκμεταλλεύτηκαν την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ να ξεκινήσει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από το 1997, οπότε και ξεκίνησε η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για τους σιδηροδρόμους. Και ρωτώ: Δεν είναι επίδικο να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων εντοπίζονται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, δηλαδή των κανόνων ασφαλείας που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικούς πόρους ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ;

Μιλάμε για μια κουλτούρα διακυβέρνησης, που υπονομεύει ευθέως την ανεξαρτησία των θεσμών στον βωμό του κέρδους και της συγκάλυψης των σκανδάλων, όπως έκαναν και με τις υποκλοπές” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αρκετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διατύπωσαν κριτικές επισημάνσεις και προτάσεις για την αποσαφήνιση της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και την πιο εύρυθμη λειτουργία του.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση