Ανδρουλάκης για οπαδική βία: “Περιμένω από την κυβέρνηση πράξεις και όχι λόγια”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ενόψει των σημερινών κυβερνητικών ανακοινώσεων για την οπαδική βία, με φόντο την επίθεση σε αστυνομικό στο γήπεδο στου Ρέντη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έριξε το «γάντι» στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς πυκνώνουν τα επεισόδια με οπαδικό άρωμα.

Σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε:  «Μετά τη δολοφονία του Άλκη, τη δολοφονία του Μιχάλη, ακούσαμε λόγια περί αυστηροποίησης των ποινών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τραγικά.

Περιμένω από τον Πρωθυπουργό να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις που έλαβαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αντιμετώπισαν την οπαδική βία, η οποία δυστυχώς απαξιώνει τον αθλητισμό».

Αιχμηρή κριτική για τη Θεσσαλία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Αφού ανέφερε πως από την Παρασκευή βουλευτές και στελέχη του κόμματος έκαναν οδοιπορικό σε όλους τους νομούς και μίλησαν με  εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, της κτηνοτροφίας, με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, και τους κατοίκους. τόνισε πως «πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα και κυρίως ως προς τον κεντρικό σχεδιασμό αναπτυξιακής ανασυγκρότησης και ενίσχυσης των υποδομών, βάσει και των κλιματικών συνθηκών που θα επικρατούν όχι μόνο τα επόμενα χρόνια, αλλά τις επόμενες δεκαετίες». 

 Όπως τόνισε σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια, «η Θεσσαλία δεν μπορεί να οδηγηθεί σε μία κατάσταση βραχυπρόθεσμης συζήτησης και μακροχρόνιας στασιμότητας. Διότι εδώ είναι η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας. Θα κινδυνεύσουμε δημογραφικά αν απογοητεύσουμε τις νεότερες γενιές να μείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν και να κάνουν τις οικογένειές τους».

«Για αυτό, δεν πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών και τις αποζημιώσεις. Αλλά και για ένα σχέδιο αναβάθμισης της παραγωγικής βάσης,  που θα συμβάλλει ώστε να έχει μια νέα προοπτική η Θεσσαλία», συμπλήρωσε. 

«Εμείς δεν λέμε μεγάλα λόγια. Προσπαθούμε να ακούσουμε και να συνθέσουμε. Και αυτό το οποίο έχω προτείνει στον πρωθυπουργό -και μου είπε ότι το έχει κάνει ήδη αλλά από ό,τι μαθαίνω μάλλον το έχει κάνει μόνο στη δική του σκέψη- είναι μια task force στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος, οι αρμόδιοι υπουργοί, άνθρωποι από την κοινωνία των πολιτών, επιμελητήρια, η αυτοδιοίκηση και η οποία θα συνεδριάζει συχνά, θα καταγράφει τα προβλήματα, αλλά θα έχει και αποφασιστικό χαρακτήρα. 

Αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Και πρέπει άμεσα να συμβεί στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να καταφέρουμε το γρηγορότερο δυνατό να εκπονηθεί αυτό το σχέδιο» πρόσθεσε. 

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επικίνδυνη κυβέρνηση: Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Ευαγγελισμός»

Οι εικόνες από την εφημερία του «Γ. Γεννηματάς», που είχαν...

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Γεροβασίλη: Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που μας χρεοκόπησαν

Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από όσους χρεοκόπησαν τη...

Αλ. Χαρίτσης: Στην κυβέρνηση αντιτάσσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην βαθιά κρίση της Ευρώπης, “κρίση οικονομική, κρίση περιβαλλοντική,...
Διαφήμιση