Ανασφάλεια παντού από μία κυβέρνηση  που επαίρετο ότι θα… «καθαρίσει» σε λίγες μέρες τα Εξάρχεια 

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ. ήταν -όπως επέμενε- ο σεβασμός στον νόμο και στην τάξη, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Το δόγμα «νόμος και τάξη» αποτέλεσε εξάλλου κεντρική προεκλογική σημαία του κόμματός του το 2019, ο κυματισμός της οποίας, όπως φάνηκε, παραπλάνησε πολλές Ελληνίδες και Έλληνες, που πίστεψαν ότι θα αρχίσουν να κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, όχι απλώς δεν δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες, αντιθέτως άνοιξε παράθυρα στη βία και στην εγκληματικότητα. Παράθυρα που επιχειρεί ανεπιτυχώς να σφραγίσει τροποποιώντας για πολλοστή φορά τους Ποινικούς Κώδικες με προβλέψεις για αυστηροποίηση των ποινών εις βάρος όσων εγκληματούν. Η κυβέρνηση που επαίρετο ότι θα… «καθαρίσει» σε λίγες μέρες τα Εξάρχεια κατάφερε με την πολιτική της να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε εστία εγκλήματος: πυροβολισμοί, ληστείες, μαχαιρώματα, εκβιασμοί και βιασμοί κυριαρχούν σε καθημερινή βάση στο δελτίο της αστυνομίας. Μέχρι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί εξεγείρονται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχοντας φτάσει στο σημείο να φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους. Το δόγμα «νόμος και τάξη» σε πλήρη κατάρρευση.

Η ανασφάλεια κυριαρχεί πλέον σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Οι πολίτες ανησυχούν για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους, για την περιουσία τους, για τη διατήρηση της εργασίας τους, για τα εισοδήματά τους, για την παροχή υπηρεσιών Υγείας, για την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης, για τη φορολόγησή τους και για την ακρίβεια. Ανασφάλεια παντού.

Αλλά ο προϋπολογισμός του 2024 είναι αναπτυξιακός. Για γέλια και για κλάματα…

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα ΑΥΓΗ

Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση