Ανάλυση: Τι σηματοδοτεί η συνέντευξη Τσίπρα στο MEGA

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Σωτήρη Μπολάκη – Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο MEGA θεωρείται από τις μεγαλύτερες με τηλεοπτικούς όρους και χρόνους. Παρά το γεγονός ότι κράτησε 50 λεπτά τελικά «τράβηξε» όπως συνηθίζεται να λέγεται στην τηλεοπτική αργκό και αυτό αποτυπώθηκε στα νούμερα της τηλεθέασης που έφεραν με διαφορά πρώτο το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού.

  • Οι προβολές μάλιστα στο κανάλι του Αλέξη Τσίπρα στο YouTube μόνο το πρώτο 24ωρο είχαν ξεπεράσει τις 95.000 ενώ αντίστοιχη ήταν και η επισκεψιμότητα στη σελίδα του στο Facebook για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη όσοι δεν την είδαν ζωντανά.

Τα στοιχεία αυτά έφεραν χαμόγελα στην Κουμουνδούρου καθώς αποδείχτηκε ότι η συγκυρία της τηλεοπτικής εμφάνισης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σωστή αλλά το πιο σημαντικό ίσως ότι οι πολίτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στα όσα θα έλεγε ο κ. Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά την τραγωδία των Τεμπών.

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν τα νούμερα αυτά για έναν επιπλέον λόγο.

Ο πρώτος είναι γιατί αποτυπώνουν την αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία με τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνηση φαίνεται ότι δεν πείθει για την αποτελεσματικότητά του και ο κόσμος δείχνει όπως εκτιμούν να στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον του στον κ. Τσίπρα.

Ο δεύτερος είναι γιατί σε συνδυασμό με τις τις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις της MRB και της Prorata η διαφορά πλέον μεταξύ των δυο κομμάτων βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Δεν θα είναι υγιεινός περίπατος οι εκλογές είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο MEGA για να προσθέσει:

  • «αν υπήρξε μια φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια που αυτό το σενάριο φαντάζει απολύτως εφικτό, είναι τώρα».

Το στοίχημα της σοβαρότητας και της μετριοπάθειας μαζί με την ικανοποίηση της ανάγκης να δοθούν σκληρές απαντήσεις στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι το κέρδισε. Η στόχευσή του ήταν σαφώς στα πιο μετριοπαθή εκλογικά ακροατήρια που επιθυμούν μεν τη σύγκρουση αλλά όχι την άσκοπη ένταση και φασαρία.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά με τη συνέντευξή του στο Mega ήθελε να δώσει και μια απάντηση στην επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποδώσει τις ευθύνες στο άρρωστο κράτος και ότι ο ίδιος συγκρούεται με το πελατειακό κράτος των εργατοπατέρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτή τη φορά χαρίστηκε στον αντίπαλό του.

«Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη, την ευθύνη που μου αναλογεί όμως» ήταν η εισαγωγή του στη συνέντευξη για να φτάσει να αποδομήσει το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη ότι για το κράτος και τις παθογένειες του πελατειασμού αντιστρέφοντας τα επιχειρήματά του καθώς σε αυτή την τραγωδία στη βάρδια βρίσκονταν δυο εκπρόσωποι δυο πολιτικών οικογενειών που κυβέρνησαν με αυτούς ακριβώς του όρους για 60 χρόνια.

  • «Ούτε ο πατέρας μου  ήταν πρωθυπουργός και διόριζε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη ΔΕΗ, ούτε ο θείος μου ήταν πρωθυπουργός στη δεκαετία του ’60 και του ’70  και του ’80 και διόριζε κι έφτιαξε αυτό το πελατειακό κράτος».

Ήταν ουσιαστικά η πληρωμένη απάντηση του κ. Τσίπρα για «το βαθύ κράτος του αναχρονισμού» πάνω στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να στήσει το δικό του αφήγημα της διάχυσης των ευθυνών που επιχειρείται από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Κι αυτό όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου όταν το ίδιο το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε πιο αναχρονιστικό απο ποτέ με τις απευθείας αναθέσεις, τα πελατειακά τοπικά έργα και όταν ο ίδιος ο 59χρονος σταθμάρχης αποδεικνύεται μια καθαρά ρουσφετολογική πρόσληψη.

Πηγή: libre.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βρυξέλλες / Η Ούρσουλα, το «τρίγωνο της Βαϊμάρης», η εναλλακτική του Ντράγκι και ο… Μητσοτάκης!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Έντονο παρασκήνιο κορυφής στις...

Το μήνυμα του Ιράν που δεν θέλουν να διαβάσουν ούτε ο επικίνδυνος Νετανιάχου, ούτε ο υποκριτής Μπάιντεν

Ανεξάρτητα από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα της μαζικής επίθεσης του...

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...

Κέρδη για τους μεγάλους, ασφυξία για μικρούς και εργαζόμενους

*Της Μαριάννας Τόλια - Την ώρα που λίγες μεγάλες...
Διαφήμιση