Αμετανόητος ο Κοντολέων εκθέτει ξανά τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική: «Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε…»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρουσιάστηκε κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή ο Παναγιώτης Κοντολέων, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν τον… παραίτησε ο πρωθυπουργός, αλλά ο ίδιος ανακοίνωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την απόφασή του.

Η δεύτερη κατάθεση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών, ο οποίος διορίστηκε παράνομα στη διοίκηση της ΕΥΠ και γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός «κόντυνε» σε δεύτερο χρόνο τα απαιτούμενα προσόντα για τον επικεφαλής της Υπηρεσίας, φέρεται να συνεχίστηκε στο ίδιο «κουτσαβάκικο» ύφος και τόνο. Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, προκύπτουν ερωτηματικά, αλλά και συμπεράσματα για τις ευθύνες του πρωθυπουργού και του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος «φυγαδεύτηκε» από τη ΝΔ προκειμένου να μην εξεταστεί από την Επιτροπή.

Επιβαρύνοντας τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αρνείται να άρει το απόρρητο, ο μάρτυρας σημείωσε ενώπιον της Επιτροπής ότι δεν θέλει να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό για να του δώσει τη δυνατότητα να αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησης των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη γιατί επιθυμεί να περιφρουρήσει την ασφάλεια του κράτους. «Αν μου πει να άρω το απόρρητο, δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα το κρίνω τότε» φέρεται να είπε, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι εντελώς ανεξέλεγκτος. Σε αυτό το πλαίσιο, φέρεται να υποστήριξε πως «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

«Διάσταση μεταξύ εμού και της κυβέρνησης»

Κατά τις πληροφορίες, το σημείο που κατέστησε σαφές ότι δεν αντιληφθεί καν το πλήγμα που προκάλεσαν οι χειρισμοί και οι αποφάσεις στο Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία εν γένει ήταν όταν περιέγραψε το πώς πήρε ο ίδιος την απόφαση να παραιτηθεί.

Ειδικότερα, φέρεται να δήλωσε πως συνομίλησε με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και εκείνος του εξήγησε ότι είχε προκύψει το θέμα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και ότι η κατάσταση ήταν τεταμένη. «Η κυβέρνηση ήταν αναστατωμένη με αυτό το θέμα και επειδή υπήρχε διάσταση μεταξύ εμού και της κυβέρνησης, αποφάσισα να παραιτηθώ» φέρεται να είπε και ισχυρίστηκε πως δεν ήταν προτεραιότητα της Υπηρεσίας η όποια πολιτική διάσταση. «Θεώρησα ότι η πράξη της Υπηρεσίας με τη βούληση της κυβέρνησης απείχε και έτσι αποφάσισα να παραιτηθώ» φέρεται να αφηγήθηκε.

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Εν προκειμένω, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο σεκιουριτάς με καλλιτεχνικές ανησυχίες που βρέθηκε στην κεφαλή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας πρέπει να αποσαφηνίσουν πώς ήταν ενήμερη η κυβέρνηση για την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και πώς είναι δυνατόν μετά από αυτήν την περιγραφή του Π. Κοντολέοντα να μην γνωρίζει ο πρωθυπουργός τον λόγο παρακολούθησης των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη.

Το ερώτημα τίθεται γιατί όπως αποκάλυψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στις 4 Αυγούστου η ανεξάρτητη Αρχή απέστειλε αίτημα στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας του Ν. Ανδρουλάκη και στις 6 Αυγούστου έλαβε την απάντηση που αποδείκνυε τη «νόμιμη επισύνδεση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Όλως… τυχαίως, οι παραιτήσεις Κοντολέοντα και Δημητριάδη ανακοινώθηκαν στις 5 Αυγούστου.

Άρα, πώς και από πού ήξερε ο κ. Δημητριάδης την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη τη στιγμή που -όπως διατυμπανίζει ο Γ. Γεραπετρίτης- κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου δεν γνώριζε τίποτα; Μήπως γι΄ αυτό η πλειοψηφία τον εξαίρεσε από τον κατάλογο μαρτύρων;

Πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση