Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο στα εθνικά θέματα (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφενός για το κυβερνητικό φιάσκο του τουριστικού σήματος, «Turkaegean», που κατοχύρωσε η γειτονική χώρα και τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και αφετέρου «πολιτική απατεωνιά» ενσωμάτωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του από τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τους «σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονούν για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας». «Είμαστε ανήσυχοι γιατί η κυβέρνηση δεν δείχνει ανήσυχη» είπε, επικρίνοντας παράλληλα την κυβερνητική αποτυχία του «Turkaegean». Επ΄ αυτού, επιτέθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος «αντί να πει mea culpa, ψάχνει να φορτώσει την ευθύνη σε υφισταμένους κάνοντας ΕΔΕ». Κατόπιν τούτου, συμπέρανε πως τα «λιοντάρια» του εθνικισμού «έγιναν δειλοί» μπροστά στην πολιτική ευθύνη για το εν λόγω φιάσκο.

Διερωτήθηκε από πού πηγάζει η κυβερνητική ικανοποίηση για το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας και ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός οδηγείται «σε οδυνηρά σφάλματα για τα εθνικά μας συμφέροντα» λόγω της «πλήρους υποταγής της εξωτερικής πολιτικής στις ανάγκες της προεκλογικής προπαγάνδας». Εξήγησε δε ότι η στάση αυτή αφορά το εσωτερικό ακροατήριο και, ταυτόχρονα, «αποθρασύνει την Άγκυρα, δίνοντας την εντύπωση στους εταίρους ότι η Ελλάδα ικανοποιείται με τη στήριξη στην Τουρκία» τη στιγμή που οι γείτονες προκαλούν και απειλούν.

«Θέλω να καλέσω τον πρωθυπουργό να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε, προτείνοντας στον Κυρ. Μητσοτάκη να αξιοποιήσει όλα τα «διεθνή όπλα» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία δεν θα αγοράσει και δεν θα εξασφαλίσει αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16. Μάλιστα, προχώρησε και σε μία ενδιαφέρουσα σύγκριση, λέγοντας πως η Ελλάδα -σε αντίθεση με την Τουρκία- στέλνει όπλα στην Ουκρανία επειδή το ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη στιγμή που οι ΗΠΑ «στέλνουν εκσυγχρονισμένα F-16 στην Τουρκία για να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τη στρατηγική του «δεδομένου συμμάχου» και κατέστησε σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει όποια πρωτοβουλία διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, αφήνοντας να εννοηθεί με αυτόν τον τρόπο πως ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να μην αποκλείει από τη φαρέτρα του την ενεργοποίηση ενός βέτο. «Διαφορετικά, ο πρωθυπουργός θα φέρει ακέραια την ευθύνη…» προειδοποίησε.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η ακρίβεια αφαίρεσε έναν ολόκληρο μισθό

Πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο κόστισε στον μέσο...

Στέφανος Κασσελάκης σε ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Την αμέριστη στήριξή του στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ...

Μαύρη τρύπα στις αρχές του Κράτους Δικαίου

Είναι να απορεί κανείς με την αβάσταχτη ελαφρότητα με...

Σύγκρουση Μαρινάκη – Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ έφερε σήμερα η...
Διαφήμιση