Αλέξης Τσίπρας: Με ευθύνη Μητσοτάκη για πρώτη φορά η χώρα έχει ΙΧ εξωτερική πολιτική (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ηεξωτερική πολιτική της χώρας και η απόφαση του πρωθυπουργού να την αλλάξει άρδην τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην Όλγα Τρέμη, που δημοσιεύεται και σε βίντεο σήμερα στο newsbomb.gr. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «για πρώτη φορά η χώρα είχε Ι.Χ. εξωτερική πολιτικήΜονοπρόσωπη». Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «έχω τη αίσθηση ότι πολλές φορές ούτε ο υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετέχει» στη χάραξη πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις εν κρυπτώ αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αποστολή όπλων και τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, σχολιάζοντας ότι η Γερμανία βάζει την Ελλάδα να στείλει τα παραπάνω όπλα καθώς δεν θέλει να εμπλακεί τόσο σκληρά στον πόλεμο.

«Εμείς να εμπλακούμε; Γινόμαστε πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλων δυνάμεων. Αυτή ήταν η εξωτερική πολιτική της χώρας; Αυτές είναι μονοπρόσωπες αποφάσεις που εγκυμονούν κινδύνους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα από την στρατηγική του πυλώνα ασφάλειας μεταξύ λαών και πολιτισμών σε ένα σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου έχει περάσει σε άλλο δόγμα και αυτή η στρατηγική ήταν στρατηγική Καραμανλή, στρατηγική Αν. Παπανδρέου, στρατηγική Σημίτη στρατηγική Κώστα Καραμανλή και τώρα έχουμε περάσει ξαφνικά στρατηγική Παπάγου. “Το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή”. Που στην Ανατολή είναι και η Τουρκία μεν αλλά είναι και η Ρωσία είναι το Ιράν είναι η Κίνα. Ήταν αυτή πολιτική της χώρας;» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη μετά την οποία ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα έχουμε ήρεμο καλοκαίρι και «δεν πέρασαν 15 ημέρες και βρισκόμαστε σε κλιμάκωση μιας έντασης που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει».

*Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση